Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Η δημοπράτηση για το «σπίτι» του Φεστιβάλ Ολυμπίας πλησιάζει

GIANNOPOULOS FESTIVAL 768x452

Έρχεται η δημοπράτηση για το «σπίτι» του Φεστιβάλ Ολυμπίας

Την επίσημη έναρξη του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας κήρυξε ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας και πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, Βασίλης Γιαννόπουλος, επισημαίνοντας πως «η 26η διοργάνωσή του σηματοδοτεί την επόμενη 25ετία, κι εγώ εύχομαι αυτή να είναι ακόμα πιο δυνατή από την πρώτη. Το τι σημαίνει αυτό το Φεστιβάλ για την Ηλεία, το γνωρίζουμε πια όλοι –ή θα έπρεπε να το γνωρίζουμε. Είμαστε πάρα πολύ τυχεροί που έχουμε ανθρώπους σαν κι αυτούς τους τέσσερις: τον Δημήτρη Σπύρου, τον Νίκο Θεοδοσίου, τον Χρήστο Κωνσταντόπουλο, τον Παντελή Παντελόγλου. Αυτό που έχουν πετύχει όλα αυτά τα χρόνια δεν το χωρά ανθρώπου νους”.

Το 2019,  -συνέχισε ο κ . Γιαννόπουλός – που βρισκόμουν μόλις λίγους μήνες σε αυτή τη θέση, είχα αναφερθεί στο θέμα της αξιοποίησης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΑΣΟ ως Πολυχώρου Πολιτισμού και Εκπαίδευσης, με τη δημιουργία Ευρωπαϊκού Κέντρου Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας, που θα στεγάσει το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους. Δεν ξέρω πόσοι με πίστεψαν τότε. Τέσσερα χρόνια μετά όμως, το έργο δεν αποτελεί πια ευχή. Έχει μπει σε μια τροχιά υλοποίησης. Πέρυσι παρουσιάσαμε την αρχιτεκτονική μελέτη με βάση τις ανάγκες του Φεστιβάλ. Αυτήν τη στιγμή έχουν τελειώσει τα πάντα: λάβαμε όλες τις αδειοδοτήσεις και τις εγκρίσεις, ολοκληρώθηκε η μελέτη εφαρμογής και προχωράμε πια στη δημοπράτηση. Θεωρούμε πως στις αρχές του 2024, στο πρώτο τετράμηνο, θα έχουμε δημοπρατήσει το έργο».

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds