Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Η πρώτη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Πύργου

dimotikosymboylio24proedrio

Συγκαλείται ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου βάσει του νέου Νόμου

Την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, πρόκειται να συγκληθεί ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου για τη λογοδοσία της δημοτικής αρχής.

Με τον νέο νόμο, το δημοτικό συμβούλιο συγκαλείται υποχρεωτικά σε ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής, κάθε δύο μήνες. Η παράλειψη σύγκλησης του δημοτικού συμβουλίου για λόγους που δεν άπτονται ανωτέρας βίας, συνιστά σοβαρή παράβαση καθήκοντος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Η πρώτη λογοδοσία της δημοτικής αρχής Πύργου θα γίνει στις 28 του μήνα, στις έξι και μισή το απόγευμα, σε δια ζώσης συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Πρόκειται για έναν θεσμό που ενεργοποιείται από φέτος με τη μορφής της υποχρέωσης.

Σύμφωνα με τη διαδικασία, κάθε δημοτικός σύμβουλος μπορεί να θέσει έως ένα θέμα. Εφόσον έχουν υποβληθεί συνολικά πάνω από δέκα θέματα, διενεργείται δημόσια κλήρωση από το προεδρείο για αυτά θα συμπεριληφθούν στην ημερήσια διάταξη και θα συζητηθούν. Στην ημερήσια διάταξη εγγράφονται έως τρία θέματα που προτείνονται από συμβούλους της πλειοψηφίας. Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ενημερώνει, δέκα τουλάχιστον ημέρες πριν από τη συνεδρίαση, τους δημοτικούς συμβούλους για την ημερομηνία, τον τόπο συνεδρίασης, καθώς και για την καταληκτική ημερομηνία υποβολής των θεμάτων. Απαγορεύεται η συζήτηση οποιουδήποτε άλλου θέματος κατά τη συνεδρίαση αυτή, καθώς και η λήψη οποιαδήποτε απόφασης.

Κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στις 19-2-2024 (ημέρα Δευτέρα) σε ειδική συνεδρίαση (ώρα 18.30) με θέμα ημερήσιας διάταξης:

Ψήφιση του προϋπολογισμού και του Ολοκληρωμένου πλαισίου δράσης (ΟΠΔ) του Δήμου οικονομικού έτους 2024.

–  Κλήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου στις 28-2-2024 (ημέρα Τετάρτη) σε ειδική συνεδρίαση (ώρα 18.30) με θέμα:

«Λογοδοσία της Δημοτικής Αρχής διμήνου Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2024».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds