Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία – Δήμος Πύργου: Έκπτωση από το αξίωμα για δημοτικό σύμβουλο και πρόεδρο κοινότητας

apokenreomeni

Ποινές έκπτωσης από αξίωμα εξέδωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου για κάποιους εκλεγμένους αιρετούς σε δήμους, για τους οποίους με βάση ισχύοντα νόμο διαπίστωσε την αυτοδίκαιη έκπτωση από το αξίωμά τους λόγω ανεξόφλητων οφειλών, τις οποίες δεν εξόφλησαν και δε ρύθμισαν, όπως ορίζει η νομοθεσία, μέχρι συγκεκριμένη προθεσμία.

Συγκεκριμένα, αφορά οφειλές προς Δήμο, ή τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, τις κοινωφελείς επιχειρήσεις και της δημοτικής επιχείρησης ύδρευσης και αποχέτευσης (Δ.Ε.Υ.Α.) αυτού, καθώς, επίσης, και των νομικών προσώπων ιδιωτικού δικαίου στα οποία συμμετέχει ο οικείος δήμος, για ποσό που υπερβαίνει τα τριακόσια (300) ευρώ. Αν η οφειλή των εκλεγέντων αιρετών δεν είχε εξοφληθεί ή δεν ρυθμιστεί έως και στις 2/1/2024, ο εκλεγείς δήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, σύμβουλος ή πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας εκπίπτει αυτοδικαίως από το αξίωμα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες αποφάσεις που ήδη αναρτήθηκαν και στη «Διαύγεια», πρόκειται για έναν δημοτικό σύμβουλο του Δήμου Πύργου, τον Θεόδωρο Κλειδέρη που αντικαθίσταται από τον Αλέξανδρο Τζουανόπουλο (εκλογική περιφέρεια Ωλένης, του συνδυασμού “Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο”), καθώς και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Ώλενας, Αριστείδη Βασιλόπουλο (εκλεγείς με τον συνδυασμό “Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο”, αντικαθίσται μέσω του συνδυασμού).

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds