Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ηλεία – Σύσκεψη ελαιοπαραγωγών στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας

BALLIANATOS

“Χθες 26 Μαρτίου, στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας, καλέσαμε τους ελαιοπαραγωγούς σε Γενική Συνέλευση”, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Χρήστος Βαλιανάτος, ” για να δούμε αν προχωρήσουμε το νέο πρόγραμμα ΟΕΦ Ελαιολάδου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια που έπαιρναν πάγια για την καλλιέργεια της ελιάς οι παραγωγοί μας. Είχε κόσμο, υπήρξε ενδιαφέρον. Εκείνο που τονίζουμε είναι ότι πρέπει το λάδι να περνάει μέσα από την Ομάδα Παραγωγών γιατι χρειάζεται ο τζίρος της Ομάδας για αιτιολογία ύπαρξης και του προγράμματος του ελαιολάδου. Μέχρι τις 15 Απριλίου θα ξανακαλέσουμε τους ελαιοπαραγωγούς να δούμε αν τελικά υποβάλλουμε πρόγραμμα. Μέχρι τις 5 Απριλίου πρέπει να περάσουν από την Ομάδα να κάνουν μια επιβεβαίωση της εγγραφής. Μία επιβεβαίωση ότι θα φέρουν το λάδι στην Ομάδα. Αυτό είναι απαραίτητο”.

-Αληθεύει ότι υπάρχει μείωση ελαιολάδου;

“Ναι υπάρχει και οφείλεται στις κακές κλιματικές συνθήκες. Φέτος έχουμε δει ότι από τώρα ανθοφορούν οι ελιές. Αν όμως έχουμε μια κακή κλιματική συνθήκη Απρίλιο Μάιο θα έχουμε τα περσινά προβλήματα. Εύχομαι να πάει ο καιρός καλά για να βγει το λάδι πέρα”.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds