Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ημερίδα Π.Ε. του ΚΕΠΕΑ Κρεστένων στο πλαίσιο Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»

κεπεα ηλειακα νεα ηλεια kepea iliaka nea ilia

«Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας»

Το ΚΕΠΕΑ Κρεστένων στα πλαίσια του προγραμματισμού των δράσεών του για το έτος 2023-2024 και της υλοποίησης από το Υ.ΠΑΙ.Θ.Α του Εκπαιδευτικού Προγράμματος  «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας», συνδιοργάνωσε με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Ε. Ηλείας – δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων – Ενημερωτική Ημερίδα  Εκπαιδευτικών Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας την Πέμπτη 07/12/2023 στον Πύργο, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο (αίθουσα συνεδριάσεων) και ώρες 11:00 έως 14:00.

Στόχος της δράσης ήταν η υποστήριξη των εκπαιδευτικών στην υλοποίηση του Εκπαιδευτικού Προγράμματος «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας» με έναρξη το σχολικό έτος 2023-2024, καθώς και η ενθάρρυνση συνεργασιών και δικτύων των σχολικών μονάδων.

Κατά την έναρξη των εργασιών της Ημερίδας απηύθυνε χαιρετισμό ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Δρ. Ανδρέας Καρατζάς.

Στη συνέχεια ο Υπεύθυνος του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κρεστένων Πέτρος Γαβράς παρουσίασε τις δράσεις του Κέντρου καθώς και τους στόχους της Ημερίδας ενώ η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Ευγενία Ηλιοπούλου αναφέρθηκε στο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Υπουργείου Παιδείας «Τα σχολεία υιοθετούν χερσαία και παράκτια οικοσυστήματα της Ελλάδας» καθώς και στις δράσεις και συνέργιες που μπορούν να κάνουν σχολεία της Ηλείας στo πλαίσιό του.

Ακολούθησε ο κος Διονύσιος Παναγιωτάρας, PhD – Επίκουρος Καθηγητής Τμήματος Περιβάλλοντος Ιονίου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Τοπικής Επιτροπής Διαχείρισης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς και Προστατευόμενων Περιοχών (Π.Π.) Δυτικής Πελοποννήσου –  ο οποίος ανέλυσε το θέμα της Περιβαλλοντικής Προστασίας εστιάζοντας στη Διαχείριση Υγροτόπων.

Η κα Αλεξάνδρα Αναγνωστοπούλου – Δασολόγος M.Sc., ΜΔ Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων ΚΟΤΥΧΙΟΥ – ΣΤΡΟΦΥΛΙΑΣ & Προστατευόμενων περιοχών  Δ. Πελοποννήσου – παρουσίασε τις προστατευόμενες περιοχές χωρικής αρμοδιότητας της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Κοτυχίου – Στροφυλιάς & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Πελοποννήσου, που είναι ακριβώς οι περιοχές που θα μπορούσαν να υιοθετήσουν τα σχολεία της Ηλείας στα πλαίσια του συγκεκριμένου Εκπαιδευτικού Προγράμματος. 

Τέλος, η κα  Δήμητρα Λέκκα, MSc, Κτηνίατρος – ΠεριβαλλοντολόγοςΠρόεδρος της Ομάδας Τέχνης, Εθελοντισμού & Πολιτισμού Heterronymous,  αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα και την προσφορά του εθελοντικού κινήματος στην προστασία του Περιβάλλοντος.

Η Ημερίδα ολοκληρώθηκε με την παρουσίαση των δράσεων του Κ.Ε.ΠΕ.Α. Κρεστένων  για  Προστατευόμενες Περιοχές της Ηλείας, από την Αναπληρώτρια Υπεύθυνη Αγγελική Τσούρα, καθώς και την δυνατότητα του Κέντρου να συνδράμει τα σχολεία που θα επιλέξουν να υλοποιήσουν το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Στο κλείσιμο της Ημερίδας συζητήθηκαν με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς απορίες και προβληματισμοί σχετικά με το θέμα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds