Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Καθαρισμός του περιαστικού δάσους στο Κακόβατο από τον Δήμο Ζαχάρως και το Δασαρχείο Ολυμπίας

1714486425464

Την Τρίτη 30 Απριλίου 2024, συνεργεία του Δασαρχείου Ολυμπίας και του Δήμου Ζαχάρως προέβησαν στον καθαρισμό του περιαστικού δάσους στην Δημοτική Κοινότητα Κακοβάτου, η οποία εκτείνεται μεταξύ του Δημοτικού Γηπέδου και του νεκροταφείου του Κακοβάτου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ο Δήμος Ζαχάρως και το Δασαρχείο Ολυμπίας ένωσαν δυνάμεις καθαρίζοντας το περιαστικό δάσος, κλαδεύοντας δέντρα, μαζεύοντας τα ξερά χόρτα και καθαρίζοντας την καύσιμη ύλη στον χώρο με στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου της πυρκαγιάς τους θερινούς μήνες. Στο χώρο παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Ζαχάρως, κ. Κωνσταντίνος Μητρόπουλος, ο Δασάρχης Ολυμπίας, κ. Δημήτρης Κωνσταντόπουλος, ο π. Δασάρχης Ολυμπίας, κ. Βασίλης Διακουμής, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων & Πολιτικής Προστασίας, κ. Θοδωρής Λώλος, ο Αντιδήμαρχος Πρασίνου, κ. Ιωάννης Μπάμης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κακοβάτου, κ. Παναγιώτης Κουρούβανης, ο Τοπικός Σύμβουλος, κ. Παναγιώτης Τριπύλας, και προσωπικό με μηχανήματα από τις δύο υπηρεσίες.  

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως ανέφερε: «Με την ολοκλήρωση των εργασιών εδώ στον Κακόβατο, μπορεί κανείς να ισχυριστεί ότι διαμορφώνεται  μια νέα πραγματικότητα ως προς τις λειτουργίες και την αντιπυρική προστασία του περιαστικού δάσους Κακοβάτου. Για το λόγο αυτό είναι αναγκαία, περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω τον Δασάρχη Ολυμπίας κ. Δημήτρη  Κωνσταντόπουλο, τα συνεργεία του Δασαρχείου Ολυμπίας και του Δήμου Ζαχάρως, για την περάτωση του καθαρισμού. Οι δασοκομικές επεμβάσεις και δράσεις για την ουσιαστική αντιπυρική θωράκιση του δάσους θα συνεχιστούν  με όλους τους φορείς για το καλύτερο αποτέλεσμα, κυρίως σε ό,τι αφορά την πολιτική προστασία και ασφάλεια. Στον αγώνα για την επίτευξη υψηλών στόχων δεν περισσεύει κανείς και αυτό έγινε πράξη σήμερα στον Κακόβατο».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds