Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Κρουαζιέρα – Πρωτοβουλίες στα ζητήματα που αφορούν στην ποσόστωση (quota)& στην επιβολή τελών ανά επιβάτη

katakolo ploio krouaziera
kefalogiannholga

Προσπάθειες για στρατηγική ανάπτυξης της κρουαζιέρας στην Ελλάδα – Πρωτοβουλίες στα ζητήματα που αφορούν στην ποσόστωση (quota)& στην επιβολή τελών ανά επιβάτη

Η Υπουργός Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποίησε συνάντηση με κορυφαίους αξιωματούχους για την ενίσχυση του τομέα κρουαζιέρας στην Ελλάδα. Στόχος είναι η αναβάθμιση των λιμενικών υποδομών και η ανάπτυξη τουριστικών πολιτικών για βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη στη Μεσόγειο.

Με πρωτοβουλία της υπουργού Τουρισμού Όλγας Κεφαλογιάννη πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την στρατηγική και τις πολιτικές στον τομέα της κρουαζιέρας, με τον υφυπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννη Παππά, τον γενικό γραμματέα Ναυτιλίας και Λιμένων Ευάγγελο Κυριαζόπουλο και τον γενικό γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Μύρωνα Φλουρή.

Στη συνάντηση τονίστηκε ότι σε επίπεδο στρατηγικής, η Ελλάδα πρέπει να είναι προορισμός για υψηλής ποιότητας τουρισμό. Ειδικότερα για την ελληνική αγορά της κρουαζιέρας απαιτείται ένα προϊόν συμβατό, με την ιδιομορφία και το πλήθος των ελληνικών νησιών, με σκοπό να διατηρηθεί και να διαφυλαχθεί η μοναδικότητα και η ιδιαιτερότητά τους.

Από την άλλη πλευρά, όσον αφορά στην περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη των νησιών και την στήριξη της νησιωτικότητας, αναδείχθηκε η σημασία της αναβάθμισης των λιμενικών υποδομών στο σύνολο τους, αλλά και ειδικά για την κρουαζιέρα καθώς και η περαιτέρω αναβάθμιση των υπηρεσιών των λιμένων της χώρας.

Κατά τις συνομιλίες ξεχωριστή αναφορά έγινε, στη σημασία της ανάδειξης του Πειραιά ως home port, με όλες τις θετικές συνέπειες των οικονομιών κλίμακος που δημιουργούνται. Συμφωνήθηκε επίσης, όπως στο αμέσως επόμενο διάστημα, μεταξύ άλλων θεμάτων, αναπτυχθούν πρωτοβουλίες στα ζητήματα που αφορούν στην ποσόστωση (quota), στην επιβολή τελών και στο σύστημα κατανομής θέσεων αγκυροβολίας/ελλιμενισμού (berth allocation).

Τέλος αναδείχθηκε ο ρόλος του Παρατηρητηρίου για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην Μεσόγειο, που συνέστησε πρόσφατα το Υπουργείο Τουρισμού και για την χάραξη τουριστικής πολιτικής στον τομέα της κρουαζιέρας. Σκοπός του Παρατηρητηρίου είναι η μέτρηση, η συλλογή στατιστικών στοιχείων, η παρακολούθηση και η αξιολόγηση της βιώσιμης τουριστικής ανάπτυξης στην περιοχή της Μεσογείου, η ανάπτυξη σχετικού ερευνητικού έργου και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και της ανθεκτικότητας του τουριστικού προϊόντος.

traveldailynews.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds