Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Μάριος Παπαευσταθίου στον REAL :”Ζούμε σε μια εποχή που τα πάντα μπορούν να πλαστογραφηθούν εκτός από την  ανθρώπινη ευφυΐα”

parpapreal

Ο Διακεκριμένος Καθηγητής Οικονομίας & Νέων Τεχνολογιών Μάριος Παπαευσταθίου καλεσμένος στην εκπομπή της γνωστής δημοσιογράφου Nατάσα Ράγιου στον Real, εξηγεί και αναλύει τα οφέλη και τους κινδύνους των Νέων Τεχνολογιών και τις εφαρμογές της Τεχνητής Νοημοσύνης στην εκπαίδευση,στην υγεία ,στην οικονομία και στην ρομποτική.

Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) αναφέρεται στη δημιουργία υπολογιστικών συστημάτων που μπορούν να εκτελούν εργασίες που απαιτούν ανθρώπινη νοημοσύνη, όπως αναγνώριση προτύπων, λήψη αποφάσεων, γλωσσική κατανόηση και παραγωγή, και πολλά άλλα.

Στην συνέντευξη του o Kαθηγητής Οικονομίας και Νέων Τεχνολογιών  επισήμανε ότι είναι η Τεχνητή νοημοσύνη είναι μία μεγάλη ευκαιρία που ταυτόχρονα ενέχει και πολλούς κινδύνους, όπως όλες οι τεχνολογίες η χρήση της είναι πολύ σημαντική ανάλογα το πώς θα χρησιμοποιηθεί μπορεί να φέρει θετικά ή αρνητικά αποτελέσματα αλλά εδώ είναι πιο επικίνδυνη σε σχέση με άλλες τεχνολογίες γιατί σκέφτεται κιόλας και τα συστήματα αυτά προσπαθούν να επιτελέσουν διεργασίες παρόμοιες με την ανθρώπινη νοημοσύνη.

Ο Μάριος Παπαευσταθίου τόνισε ότι σήμερα «ο άνθρωπος στην προσπάθεια του να γίνει υπεράνθρωπος ξέχασε τον Θεάνθρωπο υποτίμησε τον συνάνθρωπο και κατάντησε απάνθρωπος» και  σίγουρα ο ίδιος άνθρωπος μοιάζει με ένα κλάσμα. που ο αριθμητής δείχνει αυτό που πραγματικά είναι και ο παρονομαστής αυτό που νομίζει ότι είναι..όσο μεγαλύτερος είναι ο παρονομαστής τόσο μικρότερο είναι το κλάσμα!

Η άποψη ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι κακή για την ανθρωπότητα είναι ένα πολύπλευρο θέμα και εξαρτάται από την προοπτική από την οποία το εξετάζετε. Αναφέρομαι σε ορισμένες από τις πιθανές αντιφάσεις και απόψεις που συναντάμε συχνά είπε ο Κύριος Παπαευσταθίου όπως:

1.      Ανεργία: Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να οδηγήσει σε αυξημένη αυτοματοποίηση και, ενδεχομένως, σε απώλεια θέσεων εργασίας για ορισμένους εργαζόμενους.

2.      Απώλεια Ανθρώπινης Δεξιότητας: Κάποιοι ανησυχούν ότι η υπερβολική εξάρτηση από την τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια ή παραμόρφωση ανθρώπινων δεξιοτήτων και επικοινωνίας.

3.      Ηθικά και Κοινωνικά Ζητήματα: Η χρήση τεχνητής νοημοσύνης σε ευαίσθητους τομείς, όπως η αποφυγή αυτόνομων όπλων, η προστασία της ιδιωτικής ζωής, και η δικαιοσύνη, αντιμετωπίζει προκλήσεις και ανησυχίες σχετικά με την ηθική.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν επίσης πολλοί που βλέπουν την τεχνητή νοημοσύνη ως ευκαιρία για επίλυση σημαντικών προβλημάτων, όπως η αντιμετώπιση ασθενειών, η βελτίωση της απόδοσης στην εκπαίδευση και η αύξηση της αποτελεσματικότητας σε πολλούς τομείς.

Συνολικά, η αξιολόγηση της επίδρασης της τεχνητής νοημοσύνης στην ανθρωπότητα είναι ένα ζήτημα που συνεχώς συζητείται και εξαρτάται από τον τρόπο που θα υλοποιηθεί και θα χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία.

Παράλληλα Η τεχνητή νοημοσύνη (ΤΝ) μπορεί να έχει οφέλη για την ανθρωπότητα, και πολλοί άνθρωποι τη βλέπουν ως θετικό δυναμικό για πολλούς τομείς. Ορισμένα από τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν:

1.      Βελτίωση της Απόδοσης και Παραγωγικότητας: Η ΤΝ μπορεί να εκτελεί εργασίες μεγάλης κλίμακας και επαναλαμβανόμενες εργασίες με μεγάλη ακρίβεια, βελτιώνοντας έτσι την απόδοση και την παραγωγικότητα σε διάφορους τομείς.

2.      Ιατρική Έρευνα και Φροντίδα: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη νέων θεραπειών, τη διάγνωση ασθενειών και τη βελτίωση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης.

3.      Προαγωγή της Επιστήμης και της Έρευνας: Η ΤΝ μπορεί να συμβάλει στην επίλυση πολύπλοκων επιστημονικών προβλημάτων και να επιταχύνει την επιστημονική έρευνα.

4.      Βελτίωση της Εκπαίδευσης: Η ΤΝ μπορεί να παρέχει εξατομικευμένη εκπαίδευση, προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε μαθητή, καθώς και να υποστηρίξει τους εκπαιδευτικούς στην αξιολόγηση και παρακολούθηση της προόδου.

5.      Προστασία Περιβάλλοντος: Η εφαρμογή της ΤΝ στη διαχείριση των φυσικών πόρων και των ενεργειακών συστημάτων μπορεί να συμβάλει στη μείωση του ανθρώπινου αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη ηθικά και κοινωνικά ζητήματα κατά την ανάπτυξη και χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, προκειμένου να διασφαλιστεί η θετική της επίδραση στην ανθρωπότητα.

Στην συνέχεια της συνέντευξης του έκανε εμπεριστατωμένη ανάλυση των εφαρμογών της στο εκπαιδευτικό σύστημα,στην υγεία,στην οικονομία και φυσικά στην ρομποτική

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στο εκπαιδευτικό σύστημα έχει τεράστια δυνατότητα να βελτιώσει την ποιότητα της διδασκαλίας και της μάθησης. Ακολουθούν μερικοί τρόποι που η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εφαρμοστεί στο εκπαιδευτικό περιβάλλον:

 1. Εξατομικευμένη Μάθηση: Οι αλγόριθμοι μάθησης μηχανής μπορούν να αναλύουν τα δεδομένα για κάθε μαθητή και να προσφέρουν εξατομικευμένες συστάσεις και προσαρμοσμένο υλικό, βοηθώντας τους μαθητές να μάθουν στο δικό τους ρυθμό και σύμφωνα με τις ατομικές τους ανάγκες.
 2. Αξιολόγηση Μάθησης: Τα συστήματα τεχνητής νοημοσύνης μπορούν να αξιολογήσουν αυτόματα τις εργασίες και τις απαντήσεις των μαθητών. Αυτό μπορεί να εξοικονομήσει χρόνο για τους εκπαιδευτικούς και να παρέχει άμεσα ανατροφοδοτικά σχόλια στους μαθητές.
 3. Συστήματα Συνεργατικής Μάθησης: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να υποστηρίξει τη συνεργατική μάθηση, βοηθώντας τους μαθητές να συνεργάζονται διαδικτυακά σε εκπαιδευτικά έργα και να μοιράζονται ιδέες.
 4. Εκπαίδευση Εκπαιδευτικών: Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εκπαιδεύονται μέσω εφαρμογών τεχνητής νοημοσύνης που προσομοιάζουν περιπτώσεις διδασκαλίας και διαχείρισης της τάξης.
 5. Αναγνώριση Συναισθημάτων: Η ανάλυση συναισθημάτων μέσω της τεχνητής νοημοσύνης μπορεί να βοηθήσει τους εκπαιδευτικούς να παρακολουθούν την εμπειρία των μαθητών και να αντιδρούν ανάλογα.
 6. Εκπαιδευτικά Παιχνίδια: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαδραστικών εκπαιδευτικών παιχνιδιών που προάγουν τη μάθηση με διασκέδαση.
 7. Προβλέψεις και Αναλύσεις: Οι αναλύσεις δεδομένων μπορούν να παρέχουν προβλέψεις σχετικά με την επίδοση των μαθητών, τις ανάγκες τους και τις τάσεις στη μάθηση.

Ο συνδυασμός της τεχνητής νοημοσύνης με το εκπαιδευτικό σύστημα μπορεί να οδηγήσει σε μια πιο εξατομικευμένη, αποτελεσματική και διαδραστική διαδικασία μάθησης για τους μαθητές. Παρ’ όλα αυτά, είναι σημαντικό να ληφθούν υπόψη η ιδιωτικότητα των δεδομένων, η κατάρτιση των εκπαιδευτικών και οι πιθανές κοινωνικές επιπτώσεις κατά την εφαρμογή τέτοιων τεχνολογιών.

Αρχή φόρμας

Τέλος φόρμας

Η εφαρμογή της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας έχει τεράστια επίδραση και δυνατότητες για τη βελτίωση της ιατρικής περίθαλψης, της διάγνωσης, της θεραπείας και της διαχείρισης των ιατρικών δεδομένων. Ορισμένοι τρόποι εφαρμογής της τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της υγείας περιλαμβάνουν:

 1. Διάγνωση και Πρόβλεψη Ασθενειών: Οι αλγόριθμοι μηχανικής μάθησης μπορούν να αναλύουν ιατρικά δεδομένα, όπως εικόνες από ακτινογραφίες, αποτελέσματα εξετάσεων και ιατρικές εγγραφές, προκειμένου να βοηθήσουν στη διάγνωση και την πρόβλεψη ασθενειών, όπως ο καρκίνος, ο διαβήτης και οι καρδιαγγειακές παθήσεις.
 2. Θεραπεία και Προσωποποιημένη Ιατρική: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να προτείνει προσωποποιημένες θεραπείες βάσει των ιατρικών ιστορικών και γενετικών πληροφοριών του ασθενούς.
 3. Ρομποτική Χειρουργική: Οι ρομποτικές συστάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πιο ακριβείς και αποτελεσματικές χειρουργικές επεμβάσεις.
 4. Διαχείριση Ιατρικών Δεδομένων: Η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να βοηθήσει στην αποτελεσματική διαχείριση των ιατρικών δεδομένων, όπως ιατρικές εγγραφές, απεικονίσεις και δεδομένα γονιδιακής αλληλουχίας.
 5. Πρόβλεψη Επιδημιών: Οι αλγόριθμοι μπορούν να αναλύουν επιδημιολογικά δεδομένα και να βοηθήσουν στην πρόβλεψη και πρόληψη επιδημιών.
 6. Υποστήριξη Αποφάσεων: Οι γιατροί μπορούν να χρησιμοποιούν συστήματα τεχνητής νοημοσύνης για την υποστήριξη κλινικών αποφάσεων, βασιζόμενοι σε ενδείξεις και επιστημονικές πληροφορίες.
 7. Προσωπική Υγεία και Ευεξία: Οι εφαρμογές υγείας και φορετές συσκευές μπορούν να παρακολουθούν την κατάσταση της υγείας ενός ατόμου και να προσφέρουν συμβουλές για βελτίωση της ευεξίας.

Οι παραπάνω εφαρμογές αποτελούν μόνο μερικά παραδείγματα του πώς η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να ενισχύσει τον τομέα της υγείας. Ωστόσο, πρέπει να λαμβάνονται υπόψη η ασφάλεια των δεδομένων, η ηθική και οι ρυθμίσεις για την κατάλληλη χρήση αυτών των τεχνολογιών

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds