Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Μάρτιο τα πρώτα υδροπλάνα θα προσγειώνονται στην Καλαμάτα

ydatodromio ydroplano

Ετοιμάζονται οι εγκαταστάσεις του υδατοδρομίου Καλαμάτας

«Είμαστε ένα ακόμα βήμα πιο κοντά, στο να δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να πετούν στην πόλη μας, στο λιμάνι της Καλαμάτας» σημείωσε σε δηλώσεις του, ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, σήμερα Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023. Αφορμή στάθηκαν οι εργασίες για την εγκατάσταση του οικίσκου που θα καλύπτει τις ανάγκες του σταθμού υδροπλάνων, ο οποίος τοποθετήθηκε στην προβλεπόμενη θέση στο λιμάνι της πόλης.

«Σήμερα ήρθε το ISOBOX που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του υδατοδρομίου. Τις επόμενες εβδομάδες θα έρθει και η πλατφόρμα και θεωρούμε ότι μέσα στον Φεβρουάριο – Μάρτιο θα δούμε τα πρώτα υδροπλάνα να προσγειώνονται στην περιοχή μας» ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος.

Εκ μέρους του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Καλαμάτας, ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ., Σωτήρης Κριτσωτάκης, ανέφερε ότι πρόκειται για μια μεγάλη επένδυση για την Καλαμάτα, ενώ επεσήμανε ότι ο Δήμος Καλαμάτας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έχουν ολοκληρώσει όλα τα γραφειοκρατικά θέματα και πλέον είναι θέμα της αναδόχου εταιρείας να αρχίσουν να πετούν τα υδροπλάνα, κάτι το οποίο τοποθετείται χρονικά το πρώτο τρίμηνο του 2024.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds