Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Με δύο ξεχωριστές θρησκευτικές εκδηλώσεις θα γιορταστεί φέτος ο Άγιος Γεώργιος, μία στην πλατεία Καλίτσα και μία στην Κοινότητα Αυγείου

LAZARAKEIO amaliada dimareio

Δύο ξεχωριστές θρησκευτικές εκδηλώσεις

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

για τους φετινούς εορτασμούς του Αγίου Γεωργίου διοργανώνει ο Δήμος Ήλιδας, για τη Δευτέρα του Πάσχα 6 Μαΐου 2024, μία στην πλατεία Καλίτσα όπου εδρεύει και ο περιώνυμος ναός της Αμαλιάδας και μία στην Δημοτική Κοινότητα Αυγείου.

Στην πλατεία Καλίτσα, εκτός από την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας που το πρόγραμμά τους έχει ήδη ανακοινωθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, ο Δήμος Ήλιδας διοργανώνει για το απόγευμα της ίδιας ημέρα εκδήλωση υπό τον τίτλο: «ΑΓΙΩΡΓΗ ΑΦΕΝΤΗ ΜΟΥ ΚΙ ΑΦΕΝΤΗ ΚΑΒΑΛΑΡΗ…!», η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 19:30 στην πλατεία Καλίτσα.

Σε αυτή περιλαμβάνονται, ομιλία για τον «Αγιώργη», τον Άγιο των ποιμένων από τον λαογράφο και συγγραφέα κ. Ηλία Τουτούνη, χοροί του Αγίου Γεωργίου και παραδοσιακά τραγούδια της ημέρας από τους: Γεώργιο Αναγνωστόπουλο και Βασίλειο Ρούτση, ενώ θα προσφερθούν κουλούρες του Αγιώργη, γλυκά και πίτες προσφορά συλλόγων του Δήμου μας.

Μεγάλη εκδήλωση, στην οποία εκτός της δοξολογίας προς τιμής του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, θα πραγματοποιηθεί και το παραδοσιακό έθιμο «Τρέξιμο της Κουλούρας» έχει προγραμματιστεί και για την Δημοτική Κοινότητα Αυγείου Ήλιδας.

Ειδικότερα, ο συμβολικός αγώνας θα ξεκινήσει από την Κεντρική πλατεία του χωριού στις 17:30 και αμέσως μετά θα πραγματοποιηθούν οι απονομές των μεταλλίων στους συμμετέχοντες και μια μικρή γιορτή με παραδοσιακούς χορούς από τοπικούς συλλόγους.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds