Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Με μεγάλη επιτυχία και υπό την αιγίδα του Δήμου Ήλιδας, συνεχίζεται στην Αμαλιάδα το 4ο Θερινό Μαθηματικό Σχολείο

449930379 862025175955680 590776911419888728 n

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή

Με τεράστια επιτυχία και με τη μεγαλύτερη συμμετοχή των τελευταίων ετών, συνεχίζεται στους χώρους του 1ου Γενικού Λυκείου Αμαλιάδας το 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών, που διοργανώνει το παράρτημα Ηλείας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας.

Κατά την έναρξη των μαθημάτων, τα παιδιά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ήλιδας κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ο οποίος τους τόνισε την χρησιμότητα των μαθηματικών στο σύνολο της καθημερινότητάς μας, ιδιαίτερα με τον τρόπο που διδάσκονται -ως παιχνίδι- μέσω του θερινού σχολείου.

Ο θεσμός ξεκίνησε από το παράρτημα της ΕΜΕ «Ιππίας ο Ηλείος» το 2019 και συνεχίζεται αδιαλείπτως μέχρι σήμερα τις δράσεις του σε Πύργο και Αμαλιάδας κάθε καλοκαίρι, με εξαίρεση τα χρόνια του κορονοϊού.

Στο θερινό μαθηματικό σχολείο, τα παιδιά διδάσκονται μαθηματικά αλλά και μαθήματα ή παιχνίδια που σχετίζονται με αυτά και στόχος του είναι να φέρει ακόμα πιο κοντά τα παιδιά στο μάθημα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι εφέτος μόνο στην Αμαλιάδα τα παιδιά που συμμετέχουν στο σχολείο ξεπερνούν τα 60, με τους σχολικούς συμβούλους και τους καθηγητές των μαθηματικών να συμβάλλουν στις δράσεις αφιλοκερδώς.

Οι εκδηλώσει του 4ο Θερινό Σχολείο Μαθηματικών Αμαλιάδας ολοκληρώνονται την Παρασκευή 5 Ιουλίου 2024.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds