Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Μιχάλης Κατρίνης: ”Οι αγρότες της Ηλείας εκτός του κυβερνητικού σχεδιασμού.”

katrinis foto3
  • ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΤΡΙΝΗΣ
  • Κοινοβουλευτικός ΕκπρόσωποςΠΑΣΟΚ- Κίνημα ΑλλαγήςΒουλευτής Ηλείας
  • Oι αγρότες της Ηλείας εκτός του κυβερνητικού σχεδιασμού
  • Για συνολική εγκατάλειψη από την κυβέρνηση του πρωτογενούς τομέα,τωνγεωργών και των κτηνοτρόφων, έκανε λόγοο κοινοβουλευτικόςεκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνηςμιλώντας σε εκπομπή του OPEN.
  • Οπως επισήμανε, τα τελευταία τρία χρόνια το κόστος παραγωγήςαυξήθηκεκατά30%,ταλιπάσματακατά62%καιοιζωοτροφέςκατά30%,ενώτιςτελευταίεςδύοεβδομάδεςητιμήτουγάλατοςέχειπέσει30 λεπτάγιατους κτηνοτρόφους,ενώ τοκόστος παραγωγήςπαραμένειυψηλό. ‘’Δηλαδή, ενώ όλα τα άλλα ανεβαίνουν, οι τιμές πώλησηςπέφτουν’’, τόνισε χαρακτηριστικά. ΣτησυνέχειααναφέρθηκεστιςενισχύσειςαπότονΟΠΕΚΕΠΕπουόχιμόνοήτανμειωμένες,αλλάκαιηπροκαταβολήήτανπολύμικρότερηαπό αυτή που θα έπρεπε.
  • Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός ότι ουπουργός και η διοίκηση του ΟΠΕΠΕΚΕ επιδόθηκαν σεαλληλοκατηγορίες, κάτι που, όπως είπε, αποτελεί μια άνευπροηγουμένου αντιπαράθεση και παγκόσμια πρωτοτυπία.
  • Αναφερόμενοςστιςαποζημιώσειςτου ΕΛΓΑ τόνισε ότι ταπορίσματαείναι πολύ μικρότερα από τις ζημίες και μάλιστα υπάρχει μια‘’διαρροή’’ που μιλάει για οριζόντια περικοπή 35% σε σχέση με τιςπραγματικές εκτιμήσεις, επειδή τα χρήματα δεν επαρκούν. ‘’Ναρωτήσει η κυβέρνηση τους αγρότες πόσο χρόνο περιμένουν για νααποζημιωθούν και τι ποσοστό αποζημιώσεων τους δίνουν’’, είπε μενόημα ο Ηλείος βουλευτής, συμπληρώνοντας ότι οι πληγέντες απόφυσικές καταστροφές, όπως οι πυρόπληκτοι της Ηλείας του 2021, έχουναφεθεί χωρίςκαμίααποζημίωση γιατηναπώλειαεισοδήματος απότηνκαταστροφή του φυτικού τους κεφαλαίου, ενώ και οι υπόλοιπεςκαλλιέργειες που επλήγησαν σε διάφορες περιοχές της Ηλείας τατελευταία χρόνια δεν αποζημιώθηκαν έγκαιρα και συνολικά.Μιλώνταςγιαταοικονομικάαδιέξοδατωναγροτών,ανέφερεότιοκτώστους δέκα αγρότες έχουν οφειλές σε εφορία, ΕΦΚΑ, τράπεζες, ενώμεγάλο κομμάτι της γεωργικής γης έχει πάει στην PQH μέσω των δανείων τηςΑγροτικήςπουδενρυθμίζονται.Υπενθύμισεμάλιστα,ότιηκυβέρνησητουκ.Μητσοτάκηπριντρίαχρόνιααναγκάστηκεναφέρειτροπολογία στη βουλή, γιατί ανακάλυψε ότι οκτώ στους δέκα χρωστάνεκαι κατάσχεται η ενίσχυση από την εφορία και τις τράπεζες.Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τόνισε με έμφαση ότι απαιτούνται μέτρα όπωςο μηδενισμός του φόρου στο αγροτικό πετρελαίο, έστω για τατελευταίαδύοχρόνιαπουείναιδύσκολα.Στοίδιοπλαίσιοπρόσθεσε,ότι οι αγρότες δεν έχουν δει μία βιώσιμη ρύθμιση των χρεών,αποκλείονταιαπόσχέδιαβελτίωσηςκαιπρογράμματανέωναγροτών,γιαναμπορούνναεκσυγχρονίσουντηνγεωργίατους,μεσυνέπειαναείναι σήμερα πνιγμένοι στα χρέη, στις πετσοκομμένες αποζημιώσεις καιστις μειωμένες ενισχύσεις.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds