Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Μιχάλης Κατρίνης – Υποβαθμίζει και δικαστικά την Ηλεία η κυβέρνηση

katrinisvouli

Σε σχέση με το νέο δικαστικό χάρτη που προωθεί η κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Μιχάλης Κατρίνης δήλωσε:

‘’Ο νέος δικαστικός χάρτης που έχει θέσει σε διαβούλευση η κυβέρνηση, τείνει να αποτελέσει για την Ηλεία ένα ακόμα επεισόδιο σε μια σειρά από πλήγματα που έχει δεχθεί μέχρι σήμερα, με την κατάργηση, υποβάθμιση ή υποστελέχωση μιας σειράς υπηρεσιών.

Η κατάργηση των Ειρηνοδικείων και η απώλεια της αυτοτέλειας του Πρωτοδικείου Αμαλιάδας, που μπορεί να είναι ένα προστάδιο ακόμα και για την πλήρη κατάργησή του, είναι βέβαιο ότι θα δημιουργήσουν πολλά προβλήματα στους πολίτες της Ηλείας, ενώ δεν υπάρχει κανένα πειστικό επιχείρημα ότι θα συντομεύσουν το χρόνο στην απονομή της δικαιοσύνης, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση.

Παράλληλα παρατηρεί κανείς, ότι η εφαρμογή του σχεδίου της κυβέρνησης για τη χωροταξική αναδιάταξη του δικαστικού συστήματος, γίνεται με αλλοπρόσαλλο τρόπο, με διαφορετικά μέτρα και σταθμά στις διάφορες περιοχές της χώρας, χωρίς να υπάρχει μια συνέπεια κριτηρίων και αρχών.

Το μόνο που φαίνεται να ενδιαφέρει τελικά την κυβέρνηση, είναι η εφαρμογή των υποδείξεων της Παγκόσμιας Τράπεζας από μια οικονομική και μόνο οπτική, χωρίς να ενδιαφέρεται ούτε για τις ιδιαίτερες ανάγκες στήριξης που έχει η ελληνική περιφέρεια, ούτε για το δικαίωμα απρόσκοπτης πρόσβασης του πολίτη στο φυσικό του δικαστή.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφήσει τις ασκήσεις επί χάρτου, να αντιληφθεί τα μηνύματα που της στέλνουν οι τοπικές κοινωνίες και να προχωρήσει σε ουσιαστικές και σοβαρές μεταρρυθμίσεις, που όχι μόνο θα επιταχύνουν την απονομή της δικαιοσύνης στη χώρα μας, αλλά και θα θωρακίζουν το κράτος δικαίου, που η ίδια η κυβέρνηση έχει κατάφωρα τραυματίσει’’

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds