Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ν. Κοροβέσης (για την υδροδότηση της Βουπρασίας ): «Έργο πνοής για την περιοχή»

κοροωλεντ

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας με το δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα

Οι αναπτυξιακές δυνατότητες της περιοχής και κυρίως το υψίστης σημασίας έργο, της υδροδότησης της Βουπρασίας από το Φράγμα Πηνειού, αξίας δέκα εκατομμυρίων ευρώ, ήταν το αντικείμενο της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου 2024 ανάμεσα στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, Νίκο Κοροβέση και τον Δήμαρχο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννη Λέντζα, στο δημαρχείο των Λεχαινών.

Όπως τονίστηκε κατά την διάρκειά της, με το συγκεκριμένο έργο, του οποίου η υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του βρίσκεται στην τελική ευθεία, δίνεται επιτέλους οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψη επαρκούς ποιοτικής και ποσοτικής ύδρευσης από το οποίο υπέφεραν για χρόνια οι κοινότητες και οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βουπρασίας.

Το έργο, αφορά στην κατασκευή εξωτερικού υδραγωγείου με αφετηρία τον χώρο εγκαταστάσεων του Διυλιστηρίου του φράγματος Πηνειού και πέρας τον Υδατόπυργο του οικισμού της Νέας Μανωλάδας και χρηματοδοτείται μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης σημείωσε σχετικά: «Είναι μέρα χαράς και ικανοποίησης γιατί βλέπουμε πως ένα έργο πνοής για την Βουπρασία και την ευρύτερη περιοχή είναι έτοιμο να πάρει σάρκα και οστά, με την υπογραφή της σύμβασης η οποία θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο διάστημα με την παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριου Φαρμάκη ο οποίος ασχολήθηκε προσωπικά με το θέμα και τον ευχαριστώ ιδιαιτέρως γι’ αυτό. 

Η σημερινή ημέρα αλλά και όσες ακολουθήσουν μετά την υπογραφή της σύμβασης για την κατασκευή του σημαντικού αυτού έργου, είναι η απόδειξη πως η συνεργασία Α’ και Β’ βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης, μπορεί να είναι αποτελεσματική και να προσφέρει λύσεις σε σοβαρά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι τοπικές κοινωνίες, όπως στην προκειμένη περίπτωση το νερό και η ποιότητά του. Ο εκσυγχρονισμός και η επέκταση των δικτύων ύδρευσης αποτελεί ζήτημα ύψιστης προτεραιότητας για την ποιότητα ζωής σε κάθε οργανωμένη κοινωνία και πολύ σημαντική υποδομή για κάθε δήμο, γι΄ αυτό και ευχαριστώ τον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης για την συνεργασία».

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας τόνισε πως «η κατασκευή του αγωγού για την υδροδότηση της Βουπρασίας αποτελούσε προτεραιότητα για εμάς και πλέον είναι όλα έτοιμα για την υπογραφή της σύμβασης προκειμένου να ξεκινήσει η κατασκευή ενός έργου που θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της ύδρευσης για πόσιμο νερό. 

Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας απέδωσε καρπούς καθώς το έργο χρηματοδοτήθηκε μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και εμείς επικαιροποιήσαμε τη μελέτη, συντάξαμε καινούργια στατικά και τροποποιήσαμε ό,τι χρειαζόταν ώστε αυτή να καταστεί υλοποιήσιμη. 

Συγχαίρω και ευχαριστώ όσους μόχθησαν και αγωνίστηκαν προκειμένου ένα τόσο σημαντικό έργο για την περιοχή της Βουπρασίας, να πάρει τον δρόμο της υλοποίησης. Εμείς συνεχίζουμε, προκειμένου να δίνουμε καθημερινά λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνδημότες μας».

Στην συνάντηση, συμμετείχαν ακόμη, ο Αντιδήμαρχοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Βαρβαρέσος, Παναγιώτης Βαγγελάκος και Νίκος Σίνος, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Κώστας Βαρβαρέσος, ο Δημοτικός Σύμβουλος, Έκτορας Ρουμελιώτης και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, Γιώργος Τσουραπάς.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds