Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Ν. Κοροβέσης: Συνάντηση με Θ. Λιβάνιο για την Πολιτική Προστασία

Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ν. ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ Θ. ΛΙΒΑΝΙΟ

Με τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Θεόδωρο Λιβάνιο συναντήθηκε το πρωί της Δευτέρας 4 Μαρτίου 2024, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ηλείας, Νίκος Κοροβέσης στο πλαίσιο μίας ακόμα προγραμματισμένης επίσκεψης του στην Αθήνα, προκειμένου να συζητήσει για θέματα του νομού, σε κορυφαίο κυβερνητικό επίπεδο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Κοροβέσης έθεσε υπόψιν του κ. Λιβάνιου την ανάγκη εξεύρεσης έξτρα πόρων και επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας του νομού, κατανοώντας πάντα, την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τα διαθέσιμα κονδύλια.

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής υπουργός αναγνώρισε το δίκαιο αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ηλείας, τονίζοντας πως η ενίσχυση της Πολιτικής Προστασίας σε μια περιοχή που τα προηγούμενα χρόνια έχει πληγεί βάναυσα από ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, είναι σημαντική προϋπόθεση και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει τις συνθήκες και τα δεδομένα που υπάρχουν.

Από την πλευρά του, ο Νίκος Κοροβέσης μετά το τέλος της συνάντησης με τον Θεόδωρο Λιβάνιο τόνισε πως «βρέθηκα για μια ακόμα φορά στην Αθήνα για να συναντήσω τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και να του τονίσω την ανάγκη επιπλέον χρηματοδότησης της Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας, προκειμένου να είμαστε σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ετοιμότητα τόσο στον τομέα της πρόληψης όσο και σε αυτόν της αντιμετώπισης ακραίων καιρικών φαινομένων και φυσικών καταστροφών.

Ο κ. Λιβάνιος αναγνώρισε την ανάγκη αυτή και δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει το αίτημα, σύμφωνα πάντα, με την δημοσιονομική κατάσταση της χώρας αλλά και τα δεδομένα που έχουν προκύψει και θα προκύψουν στο άμεσο μέλλον».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds