Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Νέα Αριστερά Ηλείας: Με την Πολιτική στο επίκεντρο η επίσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πύργο

TSAKALOTOS

Με την Πολιτική στο επίκεντρο η επίσκεψη του Ευκλείδη Τσακαλώτου στον Πύργο

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, με λόγο ειλικρινή, στοχαστικό και προκλητικό ταυτόχρονα όσο και κριτικό, έθεσε την πολιτική στο επίκεντρο!
Η πολιτική είναι αυτή που προάγει και δημιουργεί τις συνθήκες για την αλλαγή, την εξέλιξη και την ποιότητα της Δημοκρατίας!

Η πολιτική είναι η απάντηση στη δύσκολη πραγματικότητα που βιώνουμε, σε ένα δυστοπικό τοπίο όπου δεν απαντάται μόνο η κυρίαρχη ιδεολογία της Δεξιάς που συνεπάγεται και μια επίπλαστη «κανονικότητα» χαμηλών προσδοκιών για τους πολλούς, αλλά ταυτοχρόνως δημιουργούνται «προτεραιότητες» που ευνοούν τα υπερκέρδη, την αισχροκέρδεια, την διαρκή υποβάθμιση των δημόσιων αγαθών (Υγεία, Παιδεία, Ενέργεια κ.λ.π.), την ελλειμματική Δημοκρατία!

Με αναφορές στο ταυτοτικό ζήτημα της Νέας Αριστεράς που συγκροτείται εν κινήσει και από τα «κάτω», στην ανάγκη αυτοκριτικής και ανάλυσης των επιλογών από το 2015 και εξής, στην ενεργοποίηση των κοινωνικών δυνάμεων που με σχέσεις και δεσμούς εμπιστοσύνης, αυτενεργώντας και με εξωστρέφεια, θα αναδείξουν το νέο που θα είναι πράγματι διαφορετικό σε ιδεολογικό, οργανωτικό και κινηματικό επίπεδο, στην ανάγκη  συγκεκριμένης απεύθυνσης, στον επαναπροσδιορισμό των πολιτικών συμμαχιών απέναντι στην Δεξιά και στην εξωστρέφεια με αξιοπιστία, ξεκινά το εγχείρημα του νέου πολιτικού φορέα.

Το εγχείρημα της Νέας Αριστεράς, εξελίσσεται σ’ ένα περιβάλλον, επάλληλων κρίσεων, «φθηνής» ανάπτυξης, συρρίκνωσης της δημόσιας παρέμβασης και βίαιης ανατροπής της σχέσης δημόσιου – ιδιωτικού τομέα, δραματικής δημογραφικής επιδείνωσης. Έτσι η μείωση των ανισοτήτων, η αντιμετώπιση των νέων όρων της φτώχειας, η δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη και η απρόσκοπτη πρόσβαση  των πολιτών στα δημόσια αγαθά συνιστούν προτεραιότητα.

Οι συμπολίτες μας στον Πύργο, συμμετείχαν σε έναν ανοιχτό πολιτικό διάλογο, ως «πρωταγωνιστές» και συνδιαμορφωτές, με την κατάθεση απόψεων, ερωτημάτων, διαπιστώσεων, αμφισβητήσεων και αυτοκριτικής, σε επίπεδο Υγείας, Παιδείας, Υποδομών, Ενέργειας και Αναπαραγωγικού μοντέλου Ανάπτυξης,  καθώς και εστίασης σε ζητήματα που αφορούν τα κατεξοχήν προβλήματα της Ηλείας  που είναι μια Περιφερειακή Ενότητα με αποδιοργανωμένο Ε.Σ.Υ., ανυπαρξία επιχειρηματικού πάρκου και με περιορισμένη μεταποιητική δραστηριότητα, χωρίς σιδηρόδρομο, χωρίς Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Σε ανάλογο επίπεδο και με καθαρές κουβέντες και επιχειρήματα για το μεγάλο πρόβλημα της Υγείας στην Ηλεία, ο Πρόεδρος και Μέλη του Δ.Σ. των εργαζομένων στο Νοσοκομείο του Πύργου, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΠΟΕΔΗΝ, γιατροί και νοσηλευτές, συζήτησαν με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο τις αγωνίες τους για το Ε.Σ.Υ. που στον τόπο μας βάλλεται εξαιτίας της φυγής και των παραιτήσεων των γιατρών, της υποστελέχωσης, των συνθηκών εργασίας, του συνδρόμου της επαγγελματικής εξουθένωσης, της «ομηρίας» του επικουρικού προσωπικού, της ανάγκης διακομιδών σε όμορα νοσοκομεία της Περιφέρειας, της διαρκούς υποβάθμισης της Δημόσιας Υγείας και του ΕΣΥ από τις κυβερνητικές επιλογές της Ν.Δ.

Στη συνάντηση με το Δήμαρχο του Πύργου, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο και ο Στάθης Καννής διέγνωσαν ως κοινό τόπο την ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την επαρκή στελέχωσή της και την οικονομική της ενίσχυση ώστε να είναι πάντα επαρκής στην υπηρεσία των πολιτών.

Με την εγρήγορση, τη συμμετοχή, τις συνελεύσεις για ζητήματα ιδεολογικά, οργανωτικά, θεσμικά, προχωράμε προς την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη στο τέλος Φλεβάρη με αρχές Μάρτη, για να τοποθετηθούμε με ειλικρίνεια και σοβαρότητα, πιστεύοντας αυτό που λέμε και λέγοντας αυτό που πιστεύουμε.

ΝΕΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΗΛΕΙΑΣ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds