Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Νέα ερώτηση του Διονύση Καλαματιανού για τα νοσοκομεία στην Ηλεία: «Κινδυνεύουν με κλείσιμο Νοσηλευτικές Μονάδες;» 

kalamatianosdion

Έντονη ανησυχία υπάρχει σε Φορείς και πολίτες της Ηλείας, μετά τη δημοσίευση ΦΕΚ που αναφέρει ως μοναδικό Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου Ομάδας Γ του Υπουργείου Υγείας στον νομό, το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Διονύσης Καλαματιανός, στην ερώτησή του προς τον αρμόδιο υπουργό Υγείας, απουσιάζουν τόσο η Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας, όσο και η Νοσηλευτική Μονάδα Κρεστένων. Πρόκειται για μια αρνητική εξέλιξη, που μπορεί να προοιωνίζει κλείσιμο Νοσηλευτικών Μονάδων στην Ηλεία.

Την ίδια στιγμή, η υποβάθμιση των νοσοκομείων στον νομό συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Ο Βουλευτής υπογραμμίζει πως αν και επανειλημμένως έχει αναδείξει εντός Κοινοβουλίου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας, δυστυχώς αυτά, όχι μόνο δεν επιλύονται, αλλά διογκώνονται. Ενδεικτικά, αναφέρει τρείς επίκαιρες ερωτήσεις του, τις υπ. αριθμ. 945/20-7-2020, 198/18-11-2021 και 1022/19-9-2022, στις οποίες τονίζεται, μεταξύ άλλων, το τεράστιο ζήτημα της διαρκούς υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, υπενθυμίζει την κατάθεση τροπολογίας προκειμένου να τροποποιηθεί το Π.Δ. 131/1987 και να χαρακτηριστεί το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας με το σύνολο των δημοσίων δομών υγείας της Ηλείας (Νοσηλευτικές Μονάδες και Κέντρα Υγείας) ως Άγονη και Προβληματική περιοχή Α΄ κατηγορίας, ώστε να αρθεί αυτή η απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση. Πρόκειται για ένα καθεστώς που συνοδεύεται από την παροχή συγκεκριμένων κινήτρων για την προσέλκυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Είναι μια έκτακτη λύση, που δίνει ανάσα για τουλάχιστον μια πενταετία στα νοσοκομεία της Ηλείας και στους εργαζόμενους που υπηρετούν σε αυτά, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να παρέχουν αξιοπρεπείς υπηρεσίες στους πολίτες. Δυστυχώς, η τροπολογία αυτή δεν έγινε αποδεκτή από την κυβέρνηση. Αποτέλεσμα είναι να επικρατούν συνθήκες υγειονομικής ερήμωσης, καθώς στον νομό υπάρχουν μόνο δύο παθολόγοι, ενώ έρχονται με «εντέλλεσθε» γιατροί από την Αχαΐα και την Αρκαδία, για να πραγματοποιήσουν μια ημέρα εφημερία και ύστερα να αποχωρήσουν. Την ίδια στιγμή, επίκειται αποχώρηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών, τριών με ειδικότητα ορθοπεδικού και δύο με ειδικότητα χειρουργού, δίχως να υπάρχει καμία ενημέρωση για το πως θα καλυφθούν αυτές οι θέσεις σε περίπτωση αποχώρησης.

Ο Διονύσης Καλαματιανός θέτει προς τον υπουργό Υγείας τα εξής ερωτήματα:

  • Υπάρχουν σκέψεις για κατάργηση Νοσηλευτικών Μονάδων στην Ηλεία;
  • Επίκειται αποχώρηση πέντε ειδικευόμενων γιατρών και αν ναι, πως θα αναπληρωθούν;
  • Πως θα επιλυθεί το μείζον ζήτημα της υποστελέχωσης σε ιατρικό προσωπικό των Νοσηλευτικών Μονάδων της Ηλείας, καθώς έχει αποδειχθεί επανειλημμένως πως οι προκηρύξεις που δημοσιεύονται για την κάλυψη κενών θέσεων αποβαίνουν άγονες;   

Με δήλωσή του, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρει πως «οι κυβερνητικές εξαγγελίες για δήθεν εξεύρεση συνολικής λύσης για τη δημόσια υγεία, αποδείχτηκαν στην πράξη έωλες. Η κατάσταση στις υποστελεχωμένες Νοσηλευτικές Μονάδες της Ηλείας παραμένει δραματική, καθώς τα τελευταία τεσσερισήμισι χρόνια έχουν αποχωρήσει από αυτές πάνω από είκοσι πέντε γιατροί, χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, η κυβέρνηση φαίνεται να προετοιμάζει και κλείσιμο νοσοκομείων στον νομό. Δίχως περιστροφές και υπεκφυγές, οι κυβερνώντες οφείλουν να απαντήσουν ξεκάθαρα στους πολίτες της Ηλείας: έχουν αποφασίσει να κλείσουν Νοσηλευτικές Μονάδες στην Ηλεία ή θα κάνουν επιτέλους όσα χρειάζονται για τη λειτουργία τους και την επαρκή στελέχωσή τους με ιατρικό-νοσηλευτικό-λοιπό προσωπικό;»

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds