Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ από τον Καραλή με 5.93μ.

karalisem

Μόλις μια βδομάδα ζωή είχε το Πανελλήνιo Ρεκόρ της Πολωνίας του Εμμανουήλ Καραλή και το 5.92. Ο Ηλείος πρωταθλητής, με άλμα 5.93 στον Βόλο, κατάφερε να κάνει νέο Πανελλήνιο Ρεκόρ με τη δεύτερη προσπάθεια, αυτή τη φορά επί ελληνικού εδάφους, κατακτώντας φυσικά το χρυσό μετάλλιο.

Η αφόρητη ζέστη στο Βόλο, η αντιτουριστική ώρα έναρξης του τελικού στο επί κοντώ, συν το γεγονός ότι ο Εμμανουήλ Καραλής έμενε για αρκετή ώρα θεατής, να επιχειρούν νεαρότεροι αθλητές, ήταν αναμενόμενο. Ο Ηλείος πρωταθλητής, δεν χρειάστηκε παρά τρία άλματα για να φτάσει στο χρυσό, πραγματοποιώντας ένα άκυρο νωρίς το απόγευμα, αλλά στη συνέχεια βρήκε τον ρυθμό του και επιβεβαίωσε τα προγνωστικά.

O Καραλής, μπήκε στον αγώνα με τον αέρα του αργυρού μεταλλίου στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και την κατάρριψη του Πανελληνίου ρεκόρ, έχοντας ως βασικό του αντίπαλο τον Γιάννη Ρίζο του Άρη Θεσσαλονίκης. Ο Ηλείος πρωταθλητής άφησε διαδοχικά όπως ήταν αναμενόμενο το 4.70, το 4.85, το 5.00  και το 5,10. Ρίζος και Χατζίου έκαναν το ίδιο.

Ο Ρίζος πέρασε τα 5.20 με την πρώτη, ανεβαίνοντας πρώτος, με τον Παπαναστασίου να περνάει και αυτός το ύψος, όντας δεύτερος λόγω μιας άκυρης σε χαμηλότερο ύψος.  Καραλής και Χατζίου άφησαν και το 5.20, με τον δεύτερο να περνά με την πρώτη πάνω από το 5.30. Με τρεις άκυρες σε αυτό το ύψος ο Παπαναστασίου έμεινε στα 5.20, νέο ατομικό ρεκόρ για τον 20χρονο. Ο Ρίζος πέρασε με την πρώτη το 5.40, ύψος από το οποίο ξεκίνησε ο Καραλής, ο οποίος είχε άσχημη προσπάθεια. Τα κατάφερε ωστόσο στη δεύτερη και ανέβηκε στη δεύτερη  θέση. Με την επιτυχημένη προσπάθεια του Καραλή, ο Παπαναστασίου έμεινε εκτός μεταλλίων και η τελική ευθεία του αγώνα είχε την πρώτη τριάδα να παλεύει για το χρώμα του μεταλλίου.

Ο Ρίζος πέρασε με την πρώτη του 5.50 και συνέχισε στην κορυφή. Αντίθετα ο Χατζίου δεν τα κατάφερε στα 5.50 στην πρώτη προσπάθεια. Ο Καραλής, το μεγάλο φαβορί, άφησε το 5.50. ο Χατζίου απέτυχε στα 5.62, σταμάτησε στα 5.40, ατομικό ρεκόρ και χάλκινο μετάλλιο. Ο Ρίζος πέρασε με την πρώτη τα 5.62, κάνοντας νέο ατομικό ρεκόρ. Ο Καραλής πέρασε με την πρώτη και αυτός το 5.62 και ανέβηκε στη δεύτερη θέση.  Ο Ρίζος, είχε τρεις άκυρες στο 5.67 και πλέον, ο Καραλής χρειαζόταν μια έγκυρη σε αυτό το ύψος για το χρυσό. Ύψος το οποίο άφησε για να πάει πιο πάνω. Και τα κατάφερε, περνώντας το 5.72 με την πρώτη προσπάθεια, ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ο Καραλής δοκίμασε απευθείας να περάσει το 5.93 και να καταρρίψει το δικό του Πανελλήνιο Ρεκόρ (5.92). Αν και απέτυχε στην πρώτη προσπάθεια, τα κατάφερε στη δεύτερη γράφοντας για άλλη μια φορά ιστορία.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds