Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ο.Ε.ΕΣ.Π. ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΧΑΡΤΗ

Ο.Ε.ΕΣ.Π. oesp logo

Ο Πρόεδρος Γεώργιος Βαγενάς και το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Πελοποννήσου, Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Ζακύνθου, Κεφαλληνίας & Ιθάκης (Ο.Ε.ΕΣ.Π.) εκφράζουν την αντίθεσή τους στην κατάργηση-υποβάθμιση οποιουδήποτε Εφετείου ή Πρωτοδικείου της χώρας. Το πρόβλημα της καθυστέρησης της απονομής της ελληνικής δικαιοσύνης είναι υπαρκτό, αλλά ταυτόχρονα είναι βαθύ και δομικό και απαιτεί ουσιαστικό διάλογο. Δεν αντιμετωπίζεται με μέτρα όπως η κατάργηση ή η συγχώνευση διοικητικών φορέων αλλά με την αναβάθμιση των υποδομών και με την κάλυψη των κενών θέσεων δικαστικών λειτουργών, λαμβάνοντας υπόψη πάντα τις ιδιομορφίες κάθε περιοχής.

Κύριος άξονας των μεταρρυθμίσεων της Κυβέρνησης είναι η λογική κόστους- οφέλους.  Από τη μία εξισώνει τη δικαιοσύνη µε μια επιχείρηση της οποίας η λειτουργία εξαρτάται αποκλειστικά από το οικονομικό της όφελος και από την άλλη δημιουργεί επενδυτικά δικαστήρια ανεξαρτήτως κόστους προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Είναι βέβαιο ότι ο νέος δικαστικός χάρτης αποσκοπεί στην αποδυνάμωση της περιφέρειας. Οι αλλαγές που θα επιφέρει το νέο νομοσχέδιο οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία περισσότερων εμποδίων που θα επηρεάσουν την ισότιμη πρόσβαση των απλών πολιτών στη δικαιοσύνη. Επίσης θα έχουν τεράστια επιβάρυνση στους δικηγόρους και στους δικαστικούς υπαλλήλους με σημαντικές επιπτώσεις στη παροχή νομικών υπηρεσιών και γενικότερα στο νομικό σύστημα της χώρας.

Η Ο.Ε.ΕΣ.Π. στηρίζει τους αγώνες-κινητοποιήσεις των συλλόγων-μελών  της και δηλώνειτην αμέριστη συμπαράστασή τηςενάντια στην όποια υποβάθμιση του νέου δικαστικού χάρτη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds