Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ο Παππούς της πλατείας…Λάθος «αντίπαλο» επέλεξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα

mitsotakis rama

Λάθος «αντίπαλο» επέλεξε ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα για να κάνει επίδειξη δύναμης και αδιαλλαξίας με αφορμή την στημένη υπόθεση Μπελέρη, καθώς η Αθήνα με κάθε τρόπο διεμήνυσε στις Βρυξέλλες ότι οσο δεν αναγνωρίζεται ως εκλεγμένος Δήμαρχος Χειμάρρας ο κ. Μπελέρης η πόρτα της Ε.Ε. για την Αλβανία θα μένει κλειστή.

Ο Αλβανός πρωθυπουργός παραπέμποντας στην «ανεξάρτητη» Αλβανική Δικαιοσύνη δήλωνε προκλητικά ότι τίποτε δεν θα αλλάξει ακόμη κι αν έρθει «τούμπα όλο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο» και το δικαστήριο ακολουθώντας την ετυμηγορία που ο ίδιος ειχε εκδώσει με τις δημόσιες δηλώσεις του, απέρριψε την Δευτέρα το αίτημα του Φρέντι Μπελέρη για να λάβει άδεια και να ορκισθεί ως Δήμαρχος ενώ αναμένεται η συνέχιση της δίκης παρωδίας για την σκευωρία της δήθεν εξαγοράς ψήφων.

Η υφαρπαγή των ελληνικών περιουσιών με πρόσχημα την τουριστική αξιοποίηση της Χειμάρρας και ο κίνδυνος αποκάλυψης των σκανδάλων μελών της κυβέρνησης και φίλων του Ράμα «επιχειρηματιών» από μια ανεξάρτητη Δημαρχιακή Αρχή αλλα και ο χαρακτήρας και η ιδιοσυγκρασία του Αλβανού πρωθυπουργού, τον οδηγούν σε αυτή την μετωπική αντιπαράθεση με την Ελλάδα.

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση το κλίμα είναι αρνητικό σε ό,τι αφορά την υπόθεση Μπελέρη, καθώς οι Ευρωπαίοι έχοντας ανοίξει άλλα μέτωπα με την υποψηφιότητα της Ουκρανίας και της Γεωργίας δεν θέλουν να «σκαλίσουν» και πάλι την πονεμένη υπόθεση της υποψηφιότητας των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων. Μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε με καθαρά πολιτικές αποφάσεις γνωρίζοντας ότι η προοπτική πλήρους ένταξης των χωρών αυτών θα μετατεθεί σε μη ορατό μέλλον. Όμως και στις υπουργικές συναντήσεις προετοιμασίας της Συνόδου Κορυφής, η Αθήνα παρά την ψυχρή στάση των Ευρωπαίων διεμήνυσε οτι δεν πρόκειται να υπάρξει αλλαγή στην στάση της, όπως διατυπώθηκε και με την ρητή επιφύλαξη που κατατέθηκε στην επιστολή που στάλθηκε στην Αλβανία για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Η Αθήνα σε μια κίνηση καλής θέλησης συναίνεσε να αποσταλεί η επιστολή ώστε έτσι να δοθεί και στην αλβανική κυβέρνηση η ευκαιρία για να κάνει ένα βήμα μπροστά και να αρθεί το αδιέξοδο. Η Αθήνα δεν ζήτησε τίποτε περισσότερο από το να δοθεί η άδεια στον Φρέντι Μπελέρη να μπορέσει αν και κρατούμενος να ορκισθεί και ετσι να αναγνωρισθεί το αποτέλεσμα των εκλογών στην Χειμάρρα. Ευκαιρία που ο κ. Ράμα δεν αξιοποίησε.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds