Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Οι φάκελοι της Δίωξης Εκβιαστών: Αυτή είναι η Greek Mafia (VIDEO)

FOTO Mafia

Τα τελευταία χρόνια έχουμε γίνει όλοι παρατηρητές ενός κύκλου αίματος ο οποίος προέρχεται από άτομα του οργανωμένου εγκλήματος , κοινώς γνωστά στην καθομιλουμένη ως «άνθρωποι της νύχτας» ή μέλη της «Greek Mafia».

Oι απόπειρες δολοφονιών αλλά και οι εκτελέσεις διαδέχονται η μια την άλλη με τις Αρχές να προσπαθούν να ξετυλίξουν το κουβάρι όλων αυτών των υποθέσεων, την ώρα που ο απλός πολίτης μιλά για μια χώρα η οποία έχει γίνει «Κολομβία των Βαλκανίων». Πυροβολισμοί, ξύλο, εκρήξεις  και εκβιασμοί συνθέτουν όλο αυτό το σκηνικό σε μια πρωτεύουσα που ποτέ δεν κοιμάται και η εγκληματικότητα πολλές φορές χτυπάει «κόκκινο».

Πώς όμως ξεκίνησαν όλα αυτά ; Πώς δημιουργήθηκε η λεγόμενη «Ελληνική Μαφία» που από την προστασία των νυχτερινών κέντρων τη δεκαετία του 1980 και του 1990  επεκτάθηκε αργότερα μεταξύ άλλων στην πορνεία, στη διακίνηση ναρκωτικών,  λαθραίων τσιγάρων και καυσίμων ; Yπάρχει όντως εγκληματική οργάνωση τύπου «Μαφία» στη χώρα μας ή πρόκειται απλά για μια ονομασία την οποία δώσαμε για κάποιον άλλο λόγο ;

Για πρώτη φορά ο Προϊστάμενος της Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής, Νίκος Νταβαρίνος ανοίγει τα χαρτιά του στην τηλεόραση της «Ζούγκλας» και μιλά στον δημοσιογράφο Χρήστο Μαζάνη.

Περιγράφει αναλυτικά από τα πρώτα χρόνια όπου οι πορτιέρηδες αποφάσισαν πως θα πρέπει να οργανωθούν και να βγάζουν χρήματα, την εποχή που οι αρχηγοί των πρώτων ομάδων προστασίας προσπάθησαν να δημιουργήσουν το «συνδικάτο» για να μην έχουν προστριβές και δολοφονίες μεταξύ τους, τις πρώτες εκτελέσεις συμβολαίων θανάτου, τον πρώτο μεγάλο πόλεμο της νύχτας.

Ακόμα μιλά ανοιχτά για τους τρόπους που ανέπτυξαν οι εκβιαστές για να προσεγγίζουν τους επιχειρηματίες, για τα ποσά που ζητούν, για το πώς χωρίζουν τις περιοχές, για τις νέες δραστηριότητες, το ξέπλυμα χρήματος αλλά και το προφίλ εκείνων που προορίζονται να γίνουν ηγετικά στελέχη σε μια τέτοια εγκληματική οργάνωση. «Kάθε ομάδα έχει αρχηγό, υπαρχηγούς, εισπράκτορες και στρατιώτες που είναι έτοιμοι να επέμβουν ανά πάσα στιγμή», τονίζει. «Οι νεοσύλλεκτοι αλιεύονται κυρίως από τα γυμναστήρια και τις σχολές πολεμικών τεχνών και δοκιμάζονται στο πεδίο. Άλλοι στρατολογούν άτομα πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων», επισημαίνει και προσθέτει: «Αυτός που θα γίνει νονός θα προκύψει μέσα από τη δράση του. Νονός δεν μπορεί να γίνει ο οποιοσδήποτε…»

Ο Νίκος Νταβαρίνος αναφέρεται και στα συμβόλαια θανάτου, τον τρόπο που υπογράφονται, στους εκτελεστές  αλλά και στις τιμές που μπορεί να αγγίξουν και τα 200.000 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, ο αστυνομικός υποδιευθυντής δίνει ξεκάθαρες απαντήσεις όσον αφορά και στον ρόλο των ξένων εγκληματικών οργανώσεων. Πώς εμπλέκονται και σε τι βαθμό με την «προστασία», τι συνέβη τα χρόνια της οικονομικής κρίσης στον υπόκοσμο,  ενώ απαντά και στο εάν υπάρχει «αρχηγός των αρχηγών». Κάμερα: Γιώργος Δαγαλάκης – Νίκος Χριστοφάκης

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds