Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Our Oceans Greece»12 αρχηγόι κρατών και 50 υπουργοί – Συνάντηση του Πρωθυπουργού με 8 δισεκατομμυριούχους 

Screenshot 2024 04 17 135623

Τα εύσημα των ξένων που συμμετείχαν δέχθηκε η βουλευτής Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου (που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης)

Screenshot 2024 04 17 135436

Ο Μητσοτάκης και η σύσκεψη με 8 δισεκατομμυριούχους

Είναι μια σοβαρή διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας κάτι που φαίνεται άλλωστε από τη συμμετοχή 12 αρχηγών κρατών και 50 υπουργών.

-Η είδηση της ημέρας είναι η  (τη 10η την έφαγε ο κορονοϊός) διεθνής διάσκεψη για τους ωκεανούς «Our Oceans» που πραγματοποιείται σήμερα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Νιάρχου. Είναι μια σοβαρή διοργάνωση διεθνούς εμβέλειας κάτι που φαίνεται άλλωστε από τη συμμετοχή 12 αρχηγών κρατών και 50 υπουργών. Το ελληνικό ενδιαφέρον είναι ότι ο Κ. Μητσοτάκης θα ανακοινώσει 21 νέες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις για τη χώρα μας. Χθες στο Μ.Μ. έγινε συνάντηση του Πρωθυπουργού με 8 δισεκατομμυριούχους με μεγάλη φιλανθρωπική δράση. Συγκεκριμένα στη συνάντηση με τον Κ. Μητσοτάκη, συμμετείχαν οι Theodore William (Ted) Waitt, President of Waitt Foundation, η Dona Bertarelli, Co-Chair and Lead of Bertarelli Foundation, η Nancy Lindborg, President and CEO of the David and Lucil Packard Foundation, η Melissa Wrigth, Ocean Initiative Director, Bloomberg Philanthropies, ο Matt Elliot, Executive Director of Oceankind and ORCA ο J. Charles Fox, Executive Director, Oceans 5, η Teresa Ish, Ocean Initiative Lead, Walton Family Foundation και η Melissa Walsh, Head of Ocean Finance, Winderoo Foundation.

Screenshot 2024 04 17 135623

780 εκατ. για το περιβάλλον

-Μαζί με τον Πρωθυπουργό ήταν ο υπουργός Περιβάλλοντος Θ. Σκυλακάκης, η βουλευτής Ηλείας Δ. Αυγερινοπούλου (που έχει την ευθύνη της διοργάνωσης και για αυτό δέχθηκε τα εύσημα των ξένων που συμμετείχαν) η Μαρία Δαμανάκη (που απολαμβάνει εκτίμησης για τη δουλειά της στον τομέα της αλιείας) ο ΓΓ του Πρωθυπουργού Νίκος Τσάφος, ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου στο Μ.Μ. Αλ. Πατέλης και ο ΓΓ Υδάτινων Πόρων Π. Βαρελίδης. Από τη σύσκεψη που έγινε προκύπτει πως μάλλον αύριο Τετάρτη θα ανακοινωθεί μια μεγάλη δωρεά για την προστασία της Μεσογείου, ενώ ο Πρωθυπουργός συζήτησε μαζί τους αν μπορεί η Ελλάδα να ηγηθεί της παγκόσμιας πρωτοβουλίας για τις κυβερνήσεις με την επωνυμία 30Χ30, η οποία προωθεί προστασία του 30% των εκτάσεων και των θαλασσών ως το 2030. Σήμερα στις 5 μ.μ. ο Κ. Μητσοτάκης θα μιλήσει στη διάσκεψη, όπου και θα ανακοινώσει τις 21 νέες περιβαλλοντικές δεσμεύσεις της χώρας μας συνολικού προϋπολογισμού 780.000.000 ευρώ και στη συνέχεια θα δεξιωθεί τους Αρχηγούς Κρατών που ήρθαν στην Ελλάδα για να πάρουν μέρος στο «Our Oceans».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds