Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Π.Ε. Ηλείας: Ολοκληρώθηκε η Εισαγωγική Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων στη λήψη επαγγελματικής απόφασης των παιδιών τους

oλοκληρώθηκε η Εισαγωγική Δράση ενημέρωσης

ΔΙΟΡΓΑΝΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ Π.Δ.Ε ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΗΛΕΙΑΣ

Π.Ε. Ηλείας: Ολοκληρώθηκε η Εισαγωγική Δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης γονέων στη λήψη επαγγελματικής απόφασης των παιδιών τους

   Σημαντική βοήθεια και χρήσιμες συμβουλές έλαβαν οι γονείς και κηδεμόνες, οι οποίοι συμμετείχαν στην εισαγωγική δράση για την ευαισθητοποίηση και πληροφόρησή τους, στη λήψη επαγγελματικής απόφασης των παιδιών τους, καθώς και στον τρόπο εμπλοκής τους σε αυτή, που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με τους Δήμους Πύργου, Ήλιδας και Ανδραβίδας – Κυλλήνης.

   Με τις ενημερωτικές εκδηλώσεις/εργαστήρια γονέων που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα στην Αμαλιάδα και στα Λεχαινά, ουσιαστικά ολοκληρώθηκε η εν λόγω εισαγωγική δράση, η οποία υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του έργου «Ολοκληρωμένη δράση Επαγγελματικού προσανατολισμού στα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με τη συμμετοχή μαθητών  Γυμνασίου, Λυκείου,  εκπαιδευτικών και γονέων».

   Στις εκδηλώσεις, στις οποίες συμμετείχαν, εκτός από γονείς/κηδεμόνες και επαγγελματίες που εργάζονται με παιδιά (εκπαιδευτικοί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.α), ηπιστοποιημένη Σύμβουλος Σταδιοδρομίας/Επαγγελματικού Προσανατολισμού MSc, Εκπαιδευτικός MΕd Μπέκη Αλεξοπούλου, η Ψυχολόγος Βίκυ Λαμπρινού και η Ειδική Παιδαγωγός/Φιλόλογος Σίλια Παπαδοπούλου μίλησαν και συνομίλησαν με τους συμμετέχοντες για τα εξής θέματα:

  • Ευαισθητοποίηση και ενημέρωση για το ρόλο και την αναγκαιότητα του Επαγγελματικού Προσανατολισμού
  • Αναγνώριση της εμπλοκής των γονέων και κηδεμόνων στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος των παιδιών τους
  • Πληροφόρηση για τη χρήση τεχνικών θετικής παρέμβασής τους 
  • Αποτελεσματική επικοινωνία εφήβων – γονέων
  • Καλλιέργεια τεχνικών ενίσχυσης της αυτοεκτίμησης, ενθάρρυνσης και κινητοποίησης των παιδιών
  • Στρατηγικές οργάνωσης της μελέτης στο σπίτι 
  • Σχολικό άγχος και εξετάσεις

 Από τους συμμετέχοντες υπήρξε έκδηλο ενδιαφέρον και εκφράστηκε η επιθυμία για την διοργάνωση αντίστοιχων ενημερωτικών δράσεων που θα αφορούν όχι μόνο τους γονείς/κηδεμόνες, αλλά και τους ίδιους τους μαθητές. Αφουγκράζομενη αυτή την ανάγκη, η ΠΔΕ θα προχωρήσει σε νέο κύκλο δράσεων στο επόμενο διάστημα, για τις οποίες θα υπάρχει νέα ενημέρωση.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds