Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Πάτρα-Πύργος –Τμήμα της στην κυκλοφορία τον Δεκέμβρη!

ethniko odos dromos

Mε 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα

Στα μεγάλα οδικά έργα που βρίσκονται υπό κατασκευή στη χώρα μας, αναβαθμίζοντας το οδικό δίκτυό της αναφέρθηκε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μιλώντας χθες στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΙ.

Ειδική αναφορά έκανε μεταξύ άλλων στον νέο αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος, έναν οδικό άξονα μήκους 75 χλμ. με 2 λωρίδες και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα. Όπως επισήμανε ο κ. Σταϊκούρας, το έργο, βάσει χρονοδιαγράμματος, είναι να ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2025, αλλά δεν αποκλείεται ένα τμήμα του να παραδοθεί εντός του Δεκεμβρίου του 2024.

Παράλληλα, φέτος τον Ιούνιο αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί πάνω από το 50% του έργου ενώ υπάρχει δέσμευση των παραχωρησιούχων έως το τέλος του 2024 να έχει ολοκληρωθεί το 80%.Ερωτηθείς για την επέκταση του Πάτρα-Πύργος που αφορά το τμήμα Πύργος-Καλό Νερό-Τσακώνα o Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών απάντησε ότι υπάρχει μελέτη που «τρέχει» ο παραχωρησιούχος ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση και να προχωρήσει.

Ο δρόμος από τον Πύργο προς την Τσακώνα συγκαταλέγεται στα έργα που «καίνε» την Πελοπόννησο μιας και εκτός από την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, θα βελτιώσει τη σύνδεση με την Αρχαία Ολυμπία, διότι θα μειώσει τις αποστάσεις, θα δώσει σημαντική αναπτυξιακή ώθηση και εξωστρέφεια στην Ηλεία, τόσο στον τουρισμό όσο και την αγροτική παραγωγή ενώ θα είναι πολύ πιο ελκυστική η περιοχή για την προσέλκυση αναγκαίου επιστημονικού δυναμικού. Πρόκειται για έναν οδικό άξονα που εφόσον πάρει «σάρκα και οστά» θα αρθεί το αίσθημα αδικίας και απομόνωσης στους κατοίκους αυτών των περιοχών και να ολοκληρωθεί το οδικό «δαχτυλίδι» της Πελοποννήσου.

Εξετάζονται τα θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης

Το έγγραφο του Αναπληρωτή Προϊστάμενου της ΕΥΔΕ/ΚΣΕΣΠ Ιωαν. Χριστόπουλου επικαλέστηκε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών προκειμένου να απαντήσει στην αναφορά της βουλευτού Ηλείας Διονυσίας Αυγερινοπούλου για αλλαγή της υδρολογικής μελέτης κατασκευής του νέου Εθνικού δρόμου Πατρών – Πύργου, μετά και την επιστολή του Δήμου Ανδραβίδας – Κυλλήνης που συνοδευόταν από το σχετικό αίτημα.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά, η Ολυμπία Οδός με έγγραφό της, κατέθεσε στην Υπηρεσία Τεχνική Έκθεση μιας πρώτης καταγραφής των αντιπλημμυρικών προβλημάτων κατάντη των έργων του αυτοκινητοδρόμου. Στην υποβληθείσα Τεχνική έκθεση εντοπίζονται και παρουσιάζονται τα προβλήματα μειωμένης παροχετευτικότητας των αποδεκτών των ομβρίων υδάτων που ενδεχομένως θα επηρεάσουν τις ιδιοκτησίες κάθε είδους και χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης.

Κατόπιν αιτήματος του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης για αλλαγή της υδρολογικής μελέτης της κατασκευής του νέου Αυτοκινητόδρομου, προς την ΕΥΔΕ ΚΣΕΣΠ) η Υπηρεσία ζήτησε από τον Παραχωρησιούχο, να εξετάσει τα αναφερόμενα στην ανωτέρω επιστολή και να μας ενημερώσει άμεσα. Επισημαίνεται ότι η περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας- Κυλλήνης έχει πλημμυρίσει σε παρελθόντα έτη (Οκτώβριο 2015, Οκτώβριο2021) πριν την έναρξη των έργων για την ολοκλήρωση του αυτοκινητοδρόμου Πάτρα – Πύργος.

Επιπλέον κλιμάκιο της Υπηρεσίας και εκπροσώπων της Κατασκευαστικής Κ/ξιας του έργου Παραχώρησης παρουσία του Δημάρχου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και του Αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων του Δήμου, πραγματοποίησε στις 17.01.2024 επιτόπια αυτοψία στα έργα που εκτελούνται στην περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας-Κυλλήνης και ενημέρωσε τους τοπικούς φορείς για τα προβλεπόμενα υδραυλικά έργα στην εν λόγω περιοχή καθώς και για την ανωτέρω υποβληθείσα Τεχνική Έκθεση, προκειμένου και σε συνάρτηση με τα προτεινόμενα από το Δήμο έργα να εξετάσει τα θέματα αντιπλημμυρικής θωράκισης στην περιοχή του Δήμου Ανδραβίδας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds