Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πότε θα διοριστούν οι Διοικητές Νοσοκομείων

nosokomeiopyrgou

Με καθυστερήσεις θα φτάσουν όπως φαίνεται στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας οι διοικητές νοσοκομείων που πήραν μέρος στον διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που βασίζεται στον νόμο Κεραμέως για την επιλογή των στελεχών στη δημόσια διοίκηση. Προς ώρας οι διαδικασίες φαίνεται ότι κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

Παρότι οι υποψήφιοι έχουν καταθέσει τις αιτήσεις τους και ήδη έχει δημοσιοποιηθεί ένα δείγμα από το τεστ δεξιοτήτων στο οποίο θα πάρουν μέρος, κανένα άλλο βήμα δεν έχει γίνει επισήμως γνωστό.

Γιατί οι καθυστερήσεις
Να υπενθυμιστεί ότι πριν από τους διοικητές νοσοκομείων θα πρέπει να έχουν επιλεγεί οι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών (ΥΠΕ) οι οποίοι άλλωστε θα συμμετάσχουν και στις επιτροπές αξιολόγησης των υποψηφίων στελεχών για τα νοσοκομεία. Με βάση τις πληροφορίες του ethnos.gr ο γραπτός διαγωνισμός που θα διεξαχθεί στα γραφεία της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης αναμένεται να γίνει εντός του Μαρτίου.

Ωστόσο ο έλεγχος των γραπτών, έστω κι αν αυτά θα είναι μέσω υπολογιστών, αναμένεται να διαρκέσει αρκετές εβδομάδες ενώ θα πρέπει να ακολουθήσει και το βήμα της προσωπικής συνέντευξης που θα δώσουν οι υποψήφιοι διοικητές των υγειονομικών περιφερειών.

Νοσοκομείο – ΗΠΑ/unsplashΝοσοκομείο – ΗΠΑ/unsplash

Με βάση τους υπολογισμούς υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών στο ethnos.gr η διαδικασία για τις υγειονομικές περιφέρειες δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από τα τέλη Μαΐου.

Σε ό,τι αφορά στους διοικητές των νοσοκομείων αυτοί δεν αναμένεται να αναλάβουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας πριν από τις ευρωεκλογές, επιμένουν οι ίδιες υψηλόβαθμες κυβερνητικές πηγές στο ethnos.gr.

Μέχρι τότε πάντως πολλές διαδικασίες στα δημόσια νοσοκομεία παραμένουν παγωμένες καθώς οι υπάρχοντες διοικητές ζουν σε ένα καθεστώς αναμονής αφού δεν γνωρίζουν εάν θα αναλάβουν ξανά την επόμενη μέρα.

Άλλωστε οι περισσότεροι ανησυχούν και αν θα περάσουν τον σκόπελο των γραπτών εξετάσεων, αφού το τεστ δεξιοτήτων δεν αποδεικνύεται τελικά εύκολη υπόθεση.

Οι γραπτές εξετάσεις του ΑΣΕΠ για τους μελλοντικούς Διοικητές Νοσοκομείων είναι σύνθετες και έχουν προβληματίσει πολλούς, όπως προκύπτει και από το δείγμα του τεστ που δημοσιοποίησε το ΑΣΕΠ.

Ίσως γι’ αυτό και κάποιοι να άρχισαν ήδη τα …φροντιστήρια αφού όπως μεταφέρουν στελέχη του ΕΣΥ στο ethnos.gr, πολλοί υποψήφιοι πηγαίνουν σε επαγγελματικά φροντιστήρια ώστε να μάθουν τον τρόπο που λύνονται οι ασκήσεις σε τέτοιου είδους σύνθετα τεστ.
Αξιοσημείωτο είναι ότι τα αποτελέσματα του γραπτού διαγωνισμού δεν μπορούν να αμφισβητηθούν με ένσταση, ενώ ακόμη και οι ακριβείς βαθμοί δεν θα δημοσιοποιηθούν.

ΠΗΓΗ: Ethnos.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds