Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

«Πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας στη Βάρδα

nardaastynomia

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή του νέου Αστυνομικού Τμήματος Βουπρασίας στη Βάρδα «άναψε» στην πρόσφατη συνεδρίασή του το Δημοτικό Συμβούλιο Ανδραβίδας  – Κυλλήνης, καθώς με ομόφωνη απόφασή παραχωρεί οικόπεδο ιδιοκτησίας του Δήμου προς το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να αναγερθεί νέο κτίριο, πιο σύγχρονο και λειτουργικό, που θα στεγαστούν οι υπηρεσίες της Ελληνικές Αστυνομίας.

Στην εισήγησή του προς τα μέλη του δημοτικού συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Χωροταξίας και Πολεοδομίας Διονύσης Κεκάτος ανέφερε ότι «το προς παραχώρηση οικόπεδο, εμβαδού 310,58 τ.μ., όπως αυτό αποτυπώνεται στο από 25.01.2024 τοπογραφικό διάγραμμα του Διπλ. Πολιτικού Μηχανικού Αγαμέμνονα Μοσχάκη, ευρισκόμενο στη Βάρδα Ηλείας (εντός σχεδίου πόλεως), επί της οδού Θερμοπυλών, είναι άρτιο κατά κανόνα και οικοδομήσιμο».

Η θέση του προς παραχώρηση οικοπέδου, τόσο από λειτουργικής όσο και από πολεοδομικής απόψεως κρίνεται καταλληλότερη για την ανέγερση αστυνομικού τμήματος, έχει δε, εγκριθεί και από Κλιμάκιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και από την Ελληνική Αστυνομία, μετά από διενεργηθείσα αυτοψία».

Παράλληλα, με τη νέα απόφαση ανακλήθηκε η παραχώρηση που είχε αποφασιστεί σε προγενέστερο χρόνο, άλλου ακινήτου και συγκεκριμένα του κτηρίου των Παλαιών Σφαγείων, στη Βάρδα.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds