Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Προετοιμαστείτε καταλληλά για τη χειρουργική επέμβαση!

xeirourgeio

Στην ιδέα της χειρουργικής επέμβασης πολλοί αγχωνόμαστε τόσο για την προετοιμασία, την επιτυχία του χειρουργείου και την αποκατάσταση αυτού. Με την κατάλληλη προετοιμασία ωστόσο μπορούμε να μειώσουμε το άγχος που μας καταβάλει και να συγκεντρωθούμε στον σκοπό της επέμβασης και τα οφέλη της υγείας μας. Σε αυτό το άρθρο, θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές για την κατάλληλη προετοιμασία ώστε να περιορίσετε το άγχος για τις ημέρες που ακολουθούν.

  • Ενημερώστε το περιβάλλον σας

Σίγουρα η χειρουργική επέμβαση όσο μεγάλη ή μικρή κι αν είναι δεν αποτελεί μια ευχάριστη ανακοίνωση. Ωστόσο, φροντίστε να ενημερώσετε το φιλικό και οικογενειακό σας περιβάλλον ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση αλλά και για να μπορούν να σας βοηθήσουν στην αποκατάσταση. Πρωτίστως, θα πρέπει να ενημερώσετε τον εργοδότη και τους συναδέλφους ώστε να γίνουν όλες οι τυπικές διαδικασίες και να μπορείτε να απομακρύνετε το άγχος των εκκρεμοτήτων που έχετε αναλάβει.

  • Φροντίστε για τα ψώνια σας

Οι οδηγίες που δίνουν οι γιατροί για τη μετεγχειρητική φροντίδα τους ασθενούς είναι αυστηρές και προτείνουν κυρίως τη ξεκούραση και την αποφυγή έντονων δραστηριοτήτων. Για να μπορείτε να έχετε τον πλήρη έλεγχο όταν επιστρέψετε στο σπίτι, μπορείτε να έχετε φτιάξει από πριν μια λίστα με τα τρόφιμα και τα φρούτα που θα χρειαστείτε μετά την επέμβαση. Φροντίστε να δώσετε αυτή τη λίστα σε ένα φιλικό σας πρόσωπο ή να κάνετε μια onlineπαραγγελία ώστε να τα φέρουν στο σπίτι σας. Ακόμη, μπορείτε να κλείσετε τις εκκρεμότητες που αφορούν λογαριασμούς internet, ρεύματος και κινητής τηλεφωνίας ώστε να μην έχετε άγχος για την πληρωμή αυτών.

  • Προμηθευτείτε φάρμακα

Εξίσου σημαντική κίνηση είναι να προμηθευτείτε εγκαίρως όλα τα φάρμακα και σκευάσματα που θα χρειαστείτε για την επούλωση πληγών και φροντίδα αυτών. Στην περίπτωση που έχετε ανοιχτές πληγές και ράμματα θα πρέπει να είστε προσεχτικοί με τον καθαρισμό της περιοχής και να προμηθευτείτε αρκετά επιθέματα και απολυμαντικά spray. Η επούλωση των ραμμάτων μπορεί να καθυστερήσει αρκετά οπότε ενισχύστε το φαρμακείου του σπιτιού σας με αρκετά σκευάσματα ώστε να μην λείπει τίποτα από τη συλλογή σας.

  • Προεγχειρητικός έλεγχος

Πριν την εισαγωγή στο νοσοκομείο, θα σας ζητηθεί να κάνετε μια σειρά από εξετάσεις ώστε οι γιατροί να είναι ενημερωμένοι για το ιστορικό της υγείας σας. Εκτός από εξετάσεις αίματος μπορεί να χρειαστεί να κάνετε ακόμη πιο εξεζητημένες εξετάσεις που απαιτούν μεγάλη αναμονή και προετοιμασία οπότε επικοινωνήστε με τον γιατρό σας ώστε να κλείσετε άμεσα το ραντεβού σας.

  • Επιλέξτε άνετα ρούχα

Για την παραμονή σας στο νοσοκομείο, επιλέξτε να πάρετε μαζί σας άνετα ρούχα και πιτζάμες. Καθώς θα χρειαστεί να κάνετε πολλές αλλαγές στα τραύματα σας, τα άνετα ρούχα θα σας διευκολύνουν αρκετά ώστε να μπορούν οι νοσηλευτές να περιποιούνται τα τραύματα σας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos