Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Πρόσκληση ενδιαφέροντος για τη 2η Διεθνή Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση

t 2h synantisi
Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους ανακοινώνει την πραγματοποίηση της 2ης Διεθνούς Συνάντησης για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση, που προγραμματίζεται για το διήμερο 30 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου στον Πύργο, στο πλαίσιο της 27ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ και απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα για υποβολή προτάσεων περιεχομένου.
Στόχος της Συνάντησης είναι οι συμμετέχοντες/ουσες να γνωρίσουν τις τάσεις, τις αναζητήσεις, τις καλές πρακτικές και τις σημερινές προκλήσεις στον χώρο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης. Φιλοδοξούμε να δημιουργηθεί ένα πεδίο γόνιμου διαλόγου, ώστε να βαθύνει ο προβληματισμός πάνω σε θέματα που απασχολούν την κοινότητα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, και να προβληθούν προσπάθειες πάνω στο αντικείμενο, είτε αυτές αφορούν σε δουλειά μυρμηγκιού κάποιων εκπαιδευτικών σε κάποια τάξη κάποιου σχολείου, είτε μεγάλες πρωτοβουλίες με μαζικότερη απεύθυνση και θεσμική υπόσταση.
Τα γενικά θέματα της συνάντησης παραμένουν σταθερά: η θέση της κινηματογραφικής τέχνης στο σύγχρονο σχολείο, η διαθεματική αξιοποίηση του κινηματογράφου στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής πράξης, το διαρκώς μεταβαλλόμενο τοπίο στον τομέα των οπτικοακουστικών και η θέση του κινηματογράφου μέσα σε αυτό, η σχέση του παιδικού-εφηβικού κοινού με το κινηματογραφικό προϊόν και οι πιθανές διαφοροποιήσεις στον τρόπο πρόσληψης του κινηματογραφικού έργου, η σύγχρονη παραγωγή κινηματογραφικών ταινιών απευθυνόμενων σε παιδιά και νέους.
Μέσα σε αυτό το γενικό πλαίσιο, αναζητάμε:Παρουσιάσεις καλών πρακτικών και εργαλείων.Βιωματικά εργαστήρια (ήδη εφαρμοσμένα, είτε σε αναζήτηση πεδίου πειραματικής εφαρμογής, ή απευθυνόμενα σε εκπαιδευτικούς ή (και) σε μαθήτριες/τές)
Δείτε περισσότερα και συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής
Η προθεσμία υποβολής προτάσεων για τη 2η Διεθνή Συνάντηση για την Κινηματογραφική Εκπαίδευση είναι η Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024.
Οι προτάσεις υποβάλλονται συμπληρώνοντας την φόρμα που θα βρείτε στον παραπάνω σύνδεσμο και αξιολογούνται στη συνέχεια απ’ τη διεύθυνση του Φεστιβάλ.
Αναμένουμε τις προτάσεις σας!

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 06 17 09 55 56 284 οδειο24

This will close in 20 seconds