Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Ψηφίστηκε η τροπολογία για τους μετανάστες – «Ναι» ψήφισαν 262 βουλευτές και «όχι» 32, ενώ υπήρχε και 1 «παρών»

ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ Ν/Σ ΤΟΥ ΥΠΟΙΚ "ΚΥΡΩΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2023" / 4η ΗΜΕΡΑ (ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ/ EUROKINISSI)

Καταψήφισε ο Σαμαράς: Ό,τι είχα χρέος να πω, το είπα, όποιος θέλει να το καταλάβει, το κατάλαβε

Ψηφίστηκε η τροπολογία για το μεταναστευτικό κάτω από έντονες αντιπαραθέσεις στη Βουλή. Η επίμαχη τροπολογία δίνει άπαξ τη δυνατότητα άδειας διαμονής για εργασία σε μετανάστες υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, με τη ΝΔ να έχει ζητήσει την κομματική πειθαρχία από όλους τους βουλευτές της.

«Ό,τι είχα χρέος να πω το είπα. Όποιος θέλει να το καταλάβει, κατάλαβε», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς που καταψήφισε την την τροπολογία Καιρίδη για τους μετανάστες. Σε ερώτηση που έγινε μάλιστα στον πρώην Πρωθυπουργό από του δημοσιογράφους για το αν ψήφισε «όχι», ο ίδιος απάντησε «Ε, τι θα ψήφιζα!».

Υπενθυμίζεται πως από την αρχή ο πρώην Πρωθυπουργός, ο Αντώνης Σαμαράς, είχε εκφράσει την αντίθεσή του. Ο ίδιος εξαιρείται της κομματικής πειθαρχίας.

Στην ψηφοφορία «Ναι» ψήφισαν 262 βουλευτές και «όχι» 32, ενώ υπήρχε και 1 «παρών».

Την τροπολογία καταψήφισαν Ελληνική Λύση, Σπαρτιάτες, και Νίκη.

Το άρθρο
Ζητήματα αναφορικά με την απασχόληση πολιτών τρίτων χωρών σε αγροτικές εργασίες, και ζητήματα σχετικά με τις επενδύσεις πολιτών τρίτων χωρών, ρυθμίζονται σε άρθρο του πολυνομοσχεδίου (σ.σ. ερανιστικό, όπως χαρακτηρίζεται από την κυβέρνηση) που ψηφίζεται σήμερα.

Το άρθρο προβλέπει παράταση ενός έτους για την υποβολή αίτησης από εργοδότη ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου.

Όπως ορίζεται, «εργοδότης, ο οποίος επιθυμεί να προσλάβει πολίτη τρίτης χώρας, που απαλλάσσεται από την υποχρέωση θεώρησης εισόδου, σύμφωνα με την παρ. 4 του άρθρου 5 του ν. 4251/2014 (Α’ 80), μπορεί να υποβάλει, μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024, κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας, αίτηση στην αρμόδια υπηρεσία Αλλοδαπών και Μετανάστευσης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης του τόπου διαμονής του, με βάση τις θέσεις απασχόλησης, όπως καθορίζονται με την κοινή υπουργική απόφαση του άρθρου 11 του ν. 4251/2014, προκειμένου να τον μετακαλέσει για απασχόληση στην εποχιακή αγροτική οικονομία».

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds