Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Πύργος: Το πρόγραμμα εορτασμού του Πολιούχου της πόλης Αγίου Χαραλάμπους

agiosxaralaboseikonapyrgos

Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Μνήμης του Πολιούχου του Πύργου Αγίου Χαραλάμπους ανακοίνωσαν από κοινού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Αθανάσιος Β’ και ο δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής.

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε από την Προεδρία της Κυβέρνησης ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Ανδρέας Νικολακόπουλος, ενώ οι θρησκευτικές εκδηλώσεις ξεκινούν την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου με την τέλεση του Πολυαρχιερατικού Πανηγυρικού Εσπερινού στις 6.30 μ.μ. μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής στον Πύργο. Το βράδυ της ίδιας ημέρας και από ώρα 11.00 μ.μ. έως 02.00 μ.μ. θα τελεστεί νυχτερινή Θεία Λειτουργία.

Την ημέρα της εορτής, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και από ώρα 06.00 π.μ. έως 08.30 π.μ. θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στο Ιστορικό Ναϋδριο του Αγίου. Από δε 07.00 π.μ. έως 11.00 π.μ. στον Ιερό Ναό Αγίας Κυριακής θα τελεστεί ο Όρθρος και η Πολυαρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Εν συνεχεία θα ακολουθήσει η λιτάνευση της Σεπτής Εικόνας του Αγίου Χαραλάμπους με την παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών του τόπου. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας και ώρα 05.30 μ.μ. θα τελεστεί Αρχιερατικός μεθεόρτιος Αναστάσιμος Εσπερινός  και Παράκλησις, προς τον Προστάτη Άγιο.

Προσκεκλημένοι του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανασίου Β’ θα είναι οι Σεβασμιότατοι Μητροπολίτες Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακάριος και Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος καθώς και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ.κ. Κωνσταντίνος και Μπουκόμπας και Δυτικής Τανζανίας κ.κ. Χρυσόστομος.

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ

Εκπρόσωπος της Κυβέρνησης ορίστηκε από την Προεδρία της Κυβέρνησης ο

Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ Ανδρέας Νικολακόπουλος

417696240 3283422958630155 3068717517018356482 n
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

happyday0324

This will close in 20 seconds