Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Πυρκαγιά του Αλποχωρίου – Βίντεο ντοκουμέντο – Ενδείξεις για εμπρηστική ενέργεια

kapnos pyrklagia

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς, με τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εστίες να εμφανίζονται πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Σοβαρά ερωτήματα εγείρονται για τις αιτίες της πυρκαγιάς που ξέσπασε την περασμένη Παρασκευή στο Αλποχώρι Πύργου, ύστερα από τη δημοσίευση ενός βίντεο ντοκουμέντου στα social media από κάτοικο της περιοχής.

Στο βίντεο καταγράφεται η στιγμή της εκδήλωσης της φωτιάς, με τρεις σχεδόν ταυτόχρονες εστίες να εμφανίζονται πολύ κοντά η μία στην άλλη.

Το βίντεο τραβήχτηκε από κάτοικο του Αλποχωρίου και αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Στις εικόνες φαίνεται καθαρά η ξαφνική εμφάνιση τριών πυρκαγιών σε μικρή απόσταση μεταξύ τους, γεγονός που προκαλεί ανησυχία και υποψίες για εμπρηστική ενέργεια. Οι αρχές εξετάζουν το βίντεο προσεκτικά ως μέρος της έρευνας για την αιτία της φωτιάς.

https://www.facebook.com/1222627587/videos/432946852898809/

https://www.facebook.com/plugins/video.php?ref=embed_video#

Κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. στον Πύργο

Όπως αναφέρει μάλιστα σε σημερινό της ρεπορτάζ, η εφ. «Πατρίς»,οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος, τόσο σε τοπικό επίπεδο, όσο και επίπεδο αρχηγείου, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν την περασμένη Παρασκευή σε κοινότητες του Δήμου Πύργου, είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις έρευνες που ξεκίνησαν άμεσα για την εξακρίβωση των αιτών εκδήλωσης των πυρκαγιών και συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό συμμετέχουν στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού από την Αθήνα καθώς και του Κλιμακίου της Δ.Α.Ε.Ε. της Δυτικής Ελλάδας.

Οι ερευνητές της Δ.Α.Ε.Ε. έχουν μεταβεί, στα πλαίσια του προανακριτικού τους έργου, στις δημοτικές κοινότητες του Δήμου Πύργου, Αλποχώρι, Μυρτιά, αλλά και στην περιοχή των Χανακίων, και ειδικότερα στις καμένες εκτάσεις αυτών, αναζητώντας ίχνη και συλλέγοντας στοιχεία που θα μπορέσουν να τους οδηγήσουν, αρχικά στο σημείο έναρξης των πυρκαγιών καθώς και στον τρόπο με τον οποίο εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής. Παράλληλα, εκτός από την συλλογή στοιχείων, κατά το στάδιο των προανακριτικών ερευνών έχουν ληφθεί και μαρτυρικές καταθέσεις από κατοίκους.

Στο κάδρο των ερευνών, προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος εκδήλωσης της πυρκαγιάς, βρίσκεται φυσικά και το συμβάν στην περιοχή των Λαστεϊκων, στη θέση «Ντρόμπρινο» όπου η φωτιά ξέσπασε αργά το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής σε πευκόφυτη έκταση, την ώρα που οι πυροσβέστες επιχειρούσαν σε τρία μέτωπα στον Πύργο, αλλά και στην Πηνεία Ήλιδας.

Πάντως, επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού εξετάζουν τουλάχιστον δύο εκδοχές, σχετικά με την εκδήλωση των πυρκαγιών στα χωριά του Πύργου. Όσον αφορά την καταστροφική φωτιά στα χωριά της Πηνείας του Δήμου Ήλιδας, οι έρευνες επικεντρώνονται σε πρώτη φάση στο Μαστραντώνη Αχαΐας και διεξάγονται από στελέχη της Πυροσβεστικής του γειτονικού νομού, καθώς η πυρκαγιά ξεκίνησε από εκεί και μεταγενέστερα πέρασε τα σύνορα και εξαπλώθηκε και σε περιοχές της Ηλείας.

https://www.facebook.com/groups/2991442847744208/?multi_permalinks=3872437346311416&hoisted_section_header_type=recently_seen

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds