Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σε αναδιαμόρφωση το Τμήμα Επειγόντων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΤΡΩΝ 768x377

Πάτρα – Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο: Σε αναδιαμόρφωση το Τμήμα Επειγόντων

Καλύπτοντας γεωγραφικά μια τεράστια περιοχή στη Δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, το Ιόνιο και νομούς της Ηπείρου και της Δυτικής Στερεάς, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νoσοκομείο Πατρών στο Ρίο καταδεικνύει τη σημασία περαιτέρω αναβάθμισης των Περιφερειακών Νοσοκομείων.

Το 2023 δέχτηκε 98.670 περιστατικά στο Τμήμα Επειγόντων. Το 2022 είχαν αντιμετωπιστεί 96.000 περιστατικά τοποθετώντας το στην τρίτη θέση πανελλαδικά.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Πάτρας ο διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Δημήτρης Μπάκος, αναφέρθηκε στην αναχρονιστική διάταξη του ΤΕΠ: «..Το ΤΕΠ του νοσοκομείου μας έχει σχεδιαστεί με τη λογική του ’80,το Νοσοκομείο λειτουργεί από το 1988 ..μία επέκταση και αναδιαμόρφωση του Τμήματος θα μείωνε την πολύωρη αναμονή,..»

Ο νέος σχεδιασμός των ΤΕΠ έχει ανακοινωθεί, θα αφορά και το ΠΓΝΠ, προβλέπει να είναι σύγχρονο λειτουργικό και να περιλαμβάνει πρωτίστως την υποδοχή, τη σταθεροποίηση, τη θεραπευτική αντιμετώπιση , με καθοριστικό το σύστημα διαλογής.

Μέριμνα θα πρέπει να υπάρξει και για την υπολειτουργία των περιφερειακών νοσοκομείων σε Αιτωλοακαρνανία, Ηλεία, Ιόνια νησιά, για να μειωθούν και να γίνονται μόνο οι απαραίτητες οι διακομιδές στο Ρίο.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds