Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

 Σε διεθνή διάσκεψη στην Πράγα ο Δημήτρης Αβραμόπουλος

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΓΑ 1

Προσκεκλημένος των Πρεσβειών της Ελλάδος, Ιρλανδίας και Λιθουανίας στην Τσεχική Δημοκρατία, ο π. Ευρωπαίος Επίτροπος, Βουλευτής Ηλείας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος μίλησε σήμερα σε διεθνή διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πράγα, επ’ ευκαιρία της συμπληρώσεως 20 ετών από την ένταξη της Τσεχίας στην Ε.Ε., με θέμα «Η διεύρυνση της ΕΕ ως ιστορία επιτυχίας – Οι περιπτώσεις της Ιρλανδίας, Ελλάδας και Λιθουανίας».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στην διάσκεψη, εκτός από τον κ. Αβραμόπουλο συμμετείχαν ο Τσέχος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Martín Dvořak, o Υφυπουργός Αθλητισμού και πρώην Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Ιρλανδίας κ. Thomas Byrne και ο ευρωβουλευτής και πρώην Πρωθυπουργός της Λιθουανίας κ. Andrius Kubilius.

Ο Δημήτρης Αβραμόπουλος παρουσίασε το “success story” της ελληνικής συμμετοχής στην Ε. Ε. από το 1981 έως σήμερα και τον τρόπο με τον οποίο η χώρα μας μεταμορφώθηκε, με όλες τις μεταρρυθμίσεις που ακολούθησε για να εναρμονισθεί με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Τόνισε πως η πατρίδα μας συνέβαλε στη δημιουργία ενός νέου κόσμου αρχών, μεταρρυθμίσεων, πράξεων και ιδεών που βοηθούν τους Ευρωπαίους να προσανατολιστούν με ασφάλεια σε μια εποχή ακραίας οικονομικής και γεωστρατηγικής αβεβαιότητας.

Πρόσθεσε, δε, πως είναι πηγή υπερηφάνειας για την Ελλάδα η αμείωτη και πρωτοποριακή υποστήριξή της στη διεύρυνση της Ένωσης, καταλήγοντας πως όσο πιο ανοιχτές και δημοκρατικά οργανωμένες είναι οι κοινωνίες, τόσο περισσότερο ανθεκτική θα είναι η Ένωση και τα οφέλη της στους Ευρωπαίους πολίτες.

Σε μία περίοδο αλλεπάλληλων κρίσεων, συμπεριλαμβανομένης της οικονομικής, μεταναστευτικής, υγειονομικής και ενεργειακής, το ευρωπαϊκό οικοδόμημα πράγματι προέβαλε ως υποστηρικτής και σταθεροποιητής των ευρωπαϊκών κρατών.  

Κλείνοντας την ομιλία του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε πως στην ερώτηση αν άξιζε η ευρωπαϊκή μας περιπέτεια που οδήγησε όλους μας στο σημείο που βρισκόμαστε στο νέο και απαιτητικό περιβάλλον του σήμερα, η απάντηση είναι αναμφίβολα ένα τεράστιο ΝΑΙ.

ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΠΡΑΓΑ 2

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds