Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
giannikopoulos
kea gif output R2qE26

Σε τροχιά υλοποίησης το Αστεροσκοπείο – Πλανητάριο «Διονύσης Σιμόπουλος» στον Πύργο

THOLOS 1 768x576

Εντός της προθεσμίας για το «Διονύσης Σιμόπουλος»

Σε τροχιά υλοποίησης μπαίνει το Αστεροσκοπείο – Πλανητάριο «Διονύσης Σιμόπουλος» στον Πύργο, η κατασκευή του οποίου εντάσσεται στο συνολικό έργο αναβάθμισης και λειτουργικών παρεμβάσεων, στον χώρο του «Κούβελου», στην ανατολική πλευρά της Ηλειακής πρωτεύουσας. Ήδη χθες, συνεργεία του Δήμου Πύργου παρέλαβαν τον θόλο του Αστεροσκοπείου.

Η δημοτική αρχή του Στάθη Καννή κατάφερε να σώσει την τελευταία στιγμή από την απένταξη, την κατασκευή – δημιουργία Αστεροσκοπείου-Πλανηταρίου, που θα στεγαστεί στον 1ο όροφο του πολιτιστικού κέντρου στον «Κούβελο» και θα λάβει το όνομα του μεγάλου Ηλείου αστροφυσικού, Διονύση Σιμόπουλου.

Οι τεχνικές υπηρεσίες και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Βασίλης Παναγόπουλος, πρόλαβαν τις σχετικές προθεσμίες και δημοπράτησαν το συνολικό έργο (ανάπλαση «Κούβελου» και Αστεροσκοπείο), για το οποίο έχουν ήδη ανοιχτεί οι προσφορές και η ανάδειξη του ανάδοχου είναι πλέον θέμα χρόνου.

THOLOS 1 768x576

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds