Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΕΤΤΗΛ Πύργου: Παρουσιάστηκε από τον Ιστορικό –Συγγραφέα Θεόδωρο Λάμπρο o «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας

image 34 156

ΣΕΤΤΗΛ ΠΥΡΓΟΥ

Παρουσιάστηκε από τον Ιστορικό –Συγγραφέα Θεόδωρο Λάμπρο o «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας»

*Ο Ηλείος Ιστορικός – Συγγραφέας έχει γράψει σενάριο – ιστορία

Της μικρού μήκους δραματοποιημένης ταινίας – ντοκιμαντέρ

*«Τα μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης

είναι διαχρονικά στις μέρες μας»

Στα διαχρονικά μηνύματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 αλλά και στην μικρού μήκους δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» της οποίας έγραψε το σενάριο – ιστορία και συμμετείχε σε αυτήν ως Αναβιωτής αναφέρθηκε κατά την διάρκεια της ομιλίας του στην ιστορική μονάδα της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου ο Ιστορικός – Συγγραφέας και σεναριογράφος της εν λόγω μικρού μήκους δραματοποιημένης ταινίας Θεόδωρος Λάμπρος.

  Ο Θεόδωρος Λάμπρος πραγματοποίησε ομιλία στους στρατεύσιμους και Αξιωματικούς της ΣΕΤΤΗΛ στο αμφιθέατρο της μονάδας όπου αναφέρθηκε στα μηνύματα – διδάγματα της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 που ήταν όπως τόνισε η ομόνοια και η συστράτευση για τον κοινό σκοπό που ήταν η ανεξαρτησία της υπόδουλης Ελλάδας από τον Οθωμανικό ζυγό.

  Πρόσθεσε δε ότι οι σημερινοί νεοέλληνες θα πρέπει να διδάσκονται από τα μηνύματα της Επανάστασης αλλά και να μην επαναλαμβάνουν τα λάθη του παρελθόντος όπως η διχόνοια, οι εμφύλιοι σπαραγμοί και η μάχη για αξιώματα και εξουσία που έφεραν και τον εμφύλιο σπαραγμό κατά την διάρκεια του αγώνα της Ανεξαρτησίας και που λίγο έλειψε να την οδηγήσει σε πλήρη αποτυχία.

«Ο Γεωργάκης Ολύμπιος

υπήρξε ο Λεωνίδας της Μολδοβλαχίας»

Συνεχίζοντας ο Θεόδωρος Λάμπρος αναφέρθηκε στην μικρού μήκους δραματοποιημένη ταινία – ντοκιμαντέρ «Γεωργάκης Ολύμπιος – Ο Δαυλός της Ελευθερίας» διάρκειας 40 λεπτών όπου αναφέρθηκε εκτενώς στον Θεσσαλό αγωνιστή του 1821 στον οποίο αφιέρωσε και την εν λόγω ταινία.

  Όπως ανέφερε μεταξύ άλλων « Ο Γεωργάκης Ολύμπιος υπήρξε ο Λεωνίδας της Μολδοβλαχίας αφού ενώ είχε την ευκαιρία να διαφύγει και να σωθεί παρέμεινε στο κωδωνοστάσιο της Μονής Σέκου στη Β.Α. Ρουμανία και ανατινάχθηκε με τους λιγοστούς συμπολεμιστές του περνώντας στην Αθανασία. Έπεσε σαν αληθινός Έλληνας υπερασπιζόμενος την πατρίδα, τα ιδανικά του και την Ορθόδοξη πίστη του».

  Στη συνέχεια προβλήθηκε στους στρατεύσιμους και Αξιωματικούς της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου η εν λόγω ταινία – ντοκιμαντέρ στην οποία ο Θεόδωρος Λάμπρος έγραψε το σενάριο – ιστορία και συμμετείχε ως Αναβιωτής σε αυτή μαζί με άλλους αναβιωτές και ερασιτέχνες ηθοποιούς από Ηλεία και Μεσσηνία.

Διοικητής ΣΕΤΤΗΛ Παρασκευάς Κατσιλίδης:

«Επιτελείτε σημαντικό ιστορικό έργο»

Με την σειρά του ο Διοικητής της ΣΕΤΤΗΛ Πύργου κ. Παρασκευάς Κατσιλίδης αφού ευχαρίστησε τον κ. Λάμπρο για την ενδιαφέρουσα όπως τόνισε ομιλία του σε στρατεύσιμους και Αξιωματικούς, τόνισε μεταξύ άλλων «ότι χωρίς την ιστορία μας δεν έχουμε μέλλον ως χώρα. Συνεχίστε κ. Λάμπρο το σημαντικό ιστορικό σας έργο για την ανάδειξη της ιστορίας  – πολιτισμού του τόπου».

  Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Θεόδωρος Λάμπρος δώρισε στην  ΣΕΤΤΗΛ Πύργου καθώς και στον Διοικητή και Υποδιοικητή της Μονάδας κ.κ. Παρασκευά Κατσιλίδη και Παναγιώτη Γκολφινόπουλο αντίτυπα της τέταρτης συγγραφικής του προσπάθειας που αφορούσαν την ιστορική έκδοση του Δήμου Πύργου  «Φράγκοι και Βυζαντινοί στην Ηλεία».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds