Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Σωματείο Εργαζομένων Δήμων Πύργου- Αρχ. Ολυμπίας- Ζαχάρως: “Ευχές και δυο λόγια προς κερδισμένους και χαμένους των εκλογών”

SYLLOGOSERGAZOMENOPYRGOYOLYMPIASGARYFALLOS

Το 2023 μας αποχαιρετά σε λίγες μέρες με τα ωραία που μας έφερε αλλά και τα άσχημα που μας περίμεναν στο διάβα του. Όλα αυτά θα μείνουν στη μνήμη μας είτε ως ευχάριστες αναμνήσεις, είτε ως γεγονότα για προβληματισμό, κριτική και αυτοβελτίωση.

Το 2023 είχε μια σημαντική ιδιαιτερότητα. Ήταν εκλογική χρονιά και πάντα οι εκλογές δημιουργούν προσδοκίες για όλους, οι οποίες ευχόμαστε να ευοδωθούν με τον ερχομό του νέου έτους.

Οι νέοι δήμαρχοι έχουν ήδη ορκιστεί και αναμένουν την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων τους την 1η του έτους, ελπίζοντας όλοι σε μια νέα αρχή, με καλύτερη διοίκηση και θετικότερα αποτελέσματα.

Εμφανώς χαρούμενοι οι νικητές των εκλογών, κατηφείς και προβληματισμένοι οι χαμένοι, όπως γίνεται πάντα στις εκλογικές διαδικασίες.

Φυσικά καλώς κάνουν οι νικητές και είναι χαρούμενοι, μα πρέπει να είναι και προβληματισμένοι συνάμα για το πώς θα διάγουν μια επιτυχημένη θητεία για τους ίδιους και τους πολίτες. Προβληματισμένοι είναι έτσι κι αλλιώς οι χαμένοι, μα πρέπει συνάμα να έχουν και διάθεση αυτοκριτικής και αυτοβελτίωσης για το «τις πταίει».

Έχει αποδειχθεί διαχρονικά ότι ο δήμος δεν χάνεται ή κερδίζεται από τα έργα τα οποία γίνονται ή δεν γίνονται ή μόνο από τα έργα.

Στον δήμο πέραν των έργων, υπάρχουν τρείς παράγοντες οι οποίοι συμβάλλουν ουσιαστικά και καθοριστικά κάθε φορά στη διαμόρφωση του αποτελέσματος των εκλογών:

α) η υποτίμηση του αντιπάλου είναι συνταγή απόλυτης αποτυχίας.

Όσοι υποτίμησαν τον αντίπαλό τους έχασαν και μάλιστα πανηγυρικά Πάμπολλα τα παραδείγματα. Ορίστε μερικά : Λιατσής από Παρασκευόπουλο, Αντωνακόπουλος από Λιατσή, Αντωνακόπουλος από Καννή, Γεωργιόπουλος από Παναγιωτόπουλο και άλλα πολλά.

β) τα περιβάλλοντα των δημάρχων πολλάκις έχουν υπάρξει απόλυτα καταστροφικά. Άλλα ήταν για γέλια και άλλα κυρίως για κλάματα. Ορισμένους τους κατέστρεψαν παντελώς και σε κάποιους άλλους τους στέρησαν την υστεροφημία,

γ) η έπαρση και η αλαζονεία του Δημάρχου κυρίως όμως του περιβάλλοντός του, είναι ίσως το πλέον σταθερό και αδιαμφισβήτητο στοιχείο καταστροφής.

Μόνο που τα περιβάλλοντα των Δημάρχων τα ορίζουν και τα καθοδηγούν οι ίδιοι οι Δήμαρχοι και όχι κάποιος άλλος. Μετά δε τις εκλογές, ούτε μετάνοια υπάρχει ούτε και συγχώρεση.

Δεν χρειάζεται να υπάρχουν και τα τρία προαναφερόμενα στοιχεία για να οδηγήσουν μια δημαρχιακή αρχή στην καταστροφή και στην ήττα. Τα δύο εξ αυτών είναι επαρκέστατα.

Οι νέες δημοτικές αρχές από την άλλη θα πρέπει να έχουν πάντα υπόψη ότι στους Δήμους εκλέχθηκαν για να διοικήσουν υπηρετώντας τους πολίτες, να καλυτερεύσουν την ζωή και την πόλη τους και όχι για να «βγάλουν τα απωθημένα τους».

Θα πρέπει δε, να θυμούνται πάντα τη λαϊκή ρήση «Καλοχαιρέτα τους πεζούς ως καβαλάρης, για να σε χαιρετάνε οι πεζοί όταν ξεκαβαλικέψεις».

Αν θέλουν λοιπόν, ας λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα λόγια μας και οι νυν και οι πρώην και οι επόμενοι, για το καλό όλων μας.

Συγχαρητήρια στις νέες Δημοτικές Αρχές.

Καλή και δημιουργική χρονιά προς ΟΛΟΥΣ !!!

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds