Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στάθης Καννής – Δήμαρχος Πύργου: ”Με βασική αρχή τη συνέργεια και τη συνεργασία. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά”

kannissthathis

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ

ΤΕΛΕΤΗ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ 2024 – 2028

orkomosiakannis

Στάθης Καννής: «Προτεραιότητά μας οι πολίτες»- Πραγματοποιήθηκε η τελετή ορκωμοσίας της νέας Δημοτικής Αρχής Πύργου και του Δημάρχου Στάθη Καννή, των νέων δημοτικών συμβούλων και προέδρων των Τ.Κ. παρουσία πλήθους κόσμου και τοπικών αρχών

«ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε τη σελίδα του Δήμου Πύργου»- «Αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα», οι στόχοι που έθεσε ο νέος Δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής

Κατάμεστο από κόσμο το Θεματικό Πάρκο «Ξυστρή»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 22/12/23 , στο θεματικό πάρκο Ξυστρή στις 7.30 το απόγευμα,  η ορκωμοσία του νέου Δημάρχου Στάθη Καννή.

Επίσης έγινε ορκωμοσία των νέων εκλεγμένων Δημοτικών Συμβούλων Πύργου, των προέδρων των Δημοτικών Κοινοτήτων και των Συμβούλων των Δημοτικών Κοινοτήτων του Δήμου Πύργου.

Η ορκωμοσία έγινε από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ. Αθανάσιο Β’, παρουσία των τοπικών αρχών.

Παρέστησαν οι βουλευτές Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μιχάλης Κατρίνης, Διονύσιος Καλαματιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Γιαννόπουλος, οι Δήμαρχοι Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, Κρέστενας Σάκης Μπαλιούκος, Πηνειού Αλέξης Καστρινός και Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος

Η ανάληψη των καθηκόντων της νέας Δημοτικής Αρχής θα γίνει την 1η Ιανουαρίου 2024.

okrmn jv

ΟΜΙΛΙΑ ΟΡΚΩΜΟΣΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΥΡΓΟΥ ΣΤΑΘΗ ΚΑΝΝΗ

– Προτεραιότητά μας οι πολίτες

– Αξιοπρέπεια, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα

Κυρίες και κύριοι (κατά τη σειρά των προσφωνήσεων που ήδη έγιναν),

Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω όλους θερμά που τιμάτε με την παρουσία σας την τελετή ορκωμοσίας του Δημάρχου, των μελών του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, των Προέδρων και των μελών των κοινοτικών συμβουλίων του Δήμου Πύργου.  

Είναι ιδιαίτερη η τιμή και ξεχωριστή η συγκίνηση της σημερινής στιγμής. Τόσο για εμένα προσωπικά και τη νέα δημοτική αρχή όσο και για τον Δήμο μας.  

Η ορκωμοσία μου ως Δημάρχου Πύργου δεν μπορεί παρά να συνοδεύεται από αισθήματα βαριάς ευθύνης για το υψηλό καθήκον που επωμίζομαι. Ο όρκος που έδωσα σήμερα, είναι πριν και πάνω από όλα, όρκος ηθικής υποχρέωσης και δέσμευσης. Αναλαμβάνω το χρέος να ασκήσω τα καθήκοντά μου εν ονόματί σας και όχι εν ονόματί μου. Υπηρετώντας το ρόλο του πρώτου μεταξύ ίσων, με απόλυτο σεβασμό στη δημοκρατική βούληση των συνδημοτών μας. Με μοναδικό γνώμονα την εφαρμογή δίκαιων και εφικτών λύσεων προς το συμφέρον του συνόλου.

Η νίκη της δημοτικής μας παράταξης στις εκλογές ήταν ένα βήμα. Βήμα αποφασιστικό και καθοριστικό. Όμως, δεν είναι τα εκλογικά αποτελέσματα εκείνα που σφραγίζουν την ιστορία ενός τόπου, αλλά η δικαίωση των ελπίδων που αυτά γεννούν. Αυτήη δικαίωση εγγράφεται ανεξίτηλα στη συνείδηση των πολιτών.

Δική μου, λοιπόν, φιλοδοξία είναι να εκπληρώσω τη δημοκρατική οφειλή μου απέναντι σας και να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης που μου δείξατε. Εξάλλου, όταν εισπράττουμε απλόχερα την αγάπη των συνδημοτών μας, πρέπει να αποδεικνύουμε καθημερινά ότι την αξίζουμε.

Έχω απόλυτη συναίσθηση ότι αναλαμβάνουμε τη διοίκηση του Δήμου Πύργου σε μια κρίσιμη καμπή και πλήρη επίγνωση των μεγάλων προκλήσεων και δυσκολιών που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.

Με λίγα λόγια, γνωρίζω καλά το μέγεθος των προβλημάτων που θα βρούμε μπροστά μας. Ο όγκος και η πολλαπλότητά τους μας υποχρεώνει να μην είμαστε απλώς διαχειριστές της πραγματικότητας αλλά να επιδιώξουμε να την ανατρέψουμε. Και επειδή στον πυρήνα της λογικής μου πάντοτε βρισκόταν το μέτρο, η ανατροπή αυτή θα γίνει με σταθερά αλλά αποφασιστικά και καλά οργανωμένα βήματα, με συναίνεση αλλά και δημιουργικές συγκρούσεις, όταν απαιτούνται. Οι συγκρούσεις όμως θα υπηρετούν τη λύση των προβλημάτων και όχι την ανάδειξη των προσώπων μέσα από αυτές.

Ο Δήμος Πύργου, ως Πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας,  καλείται επιτέλους να παίξει το ρόλο που του αναλογεί. Ο ρόλος αυτός δεν είναι ανταγωνιστικός αλλά ενώνει όλη την Ηλεία σαν μια γροθιά. Όποιος βλέπει τον εαυτό του να ξιφουλκεί σε άγονες αντιπαραθέσεις προηγούμενων δεκαετιών έχει μείνει σε παρωχημένες πρακτικές. Και κυρίως έχει ξεπεραστεί από τη σύγχρονη λογική της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Γι’ αυτό, από αυτό εδώ το βήμα, εκμεταλλευόμενος τον ιδιαίτερο συμβολισμό και τη βαρύτητα της τελετής της ορκωμοσίας, καλώ, ως νέος Δήμαρχος Πύργου, όλους τους Δημάρχους του Νομού μας, όλες τις δημοτικές αρχές και όλες ανεξαιρέτως τις δημοτικές παρατάξεις των δημοτικών συμβουλίων μας να συμπράξουμε για το καλό της Ηλείας. Με βασική αρχή τη συνέργεια και τη συνεργασία. Γιατί όλοι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά.  Η σύμπραξη αυτή θα έχει ως μόνο στόχο να υπερβούμε όλα εκείνα τα διαχρονικά εμπόδια που κρατούν τόσα χρόνια την περιοχή μας σε αναπτυξιακή υστέρηση. Με αρωγό την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με συμμέτοχους τους βουλευτές μας μπορούμε να διαμορφώσουμε μια άλλη εικόνα που θα αναδεικνύει τις προοπτικές, θα ενισχύει τα ισχυρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και θα προσφέρει δυνατότητες ευημερίας για όλους. Θα είναι η δική μας απάντηση στην αγωνία των πολιτών για το μέλλον του τόπου μας.

Αλλά για να καταφέρει ο Δήμος μας να ανταποκριθεί σε αυτόν τον πρωτεύοντα ρόλο, πρέπει κατ΄αρχάς να αποκτήσει τον σωστό προσανατολισμό, να βρει τα βήματά του.

Δε θα ήθελα η σημερινή ομιλία μου να μετατραπεί σε μια απαρίθμηση προγραμματικών διακηρύξεων ή πολύ περισσότερο να εκληφθεί ως μία επανάληψη των προεκλογικών μας δεσμεύσεων.

Είναι ανάγκη, όμως, να τονίσω ότι, αποκτώντας μια αξιόπιστη αποτύπωση της συνολικής εικόνας που θα παραλάβουμε, είμαστε δεσμευμένοι να κινηθούμε με βασικούς άξονες τον οικονομικό και τον διοικητικό εξορθολογισμό του Δήμου.

Πρωταρχικοί στόχοι μας: η αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των δημοτών, η εξωστρέφεια και η στήριξη της οικονομίας.

Επιδίωξή μας η ισόρροπη ανάδειξη του ιδιαίτερου και ξεχωριστού ρόλου όλων των δημοτικών ενοτήτων. Η Ωλένη, ο Ιάρδανος, ο Βώλακας είναι ο πλούτος μας και εν τέλει έχουν το δικό τους μερίδιο συμβολής και ανάπτυξης.

Αξιοποιώντας κάθε χρηματοδοτικό εργαλείο με την επίμονη διεκδίκηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων, ώστε να υπερβούμε τις ελλείψεις βασικών υποδομών και την εγκατάλειψη του κτηριακού αποθέματος που διαθέτουμε.

Δίνοντας τη σημασία που αρμόζει και στη στενή παρακολούθηση της υλοποίησης των έργων. Γιατί είναι αναμφισβήτητα πολύ σημαντικό να ξεκινά η υλοποίηση, αλλά, είναι ακόμη σημαντικότερο, τα έργα να τελειώνουν και να ολοκληρώνονται εντός συγκεκριμένων χρονοδιαγραμμάτων. Και σε αυτόν τον τομέα έχουμε πολύ δουλειά να κάνουμε.

Με μια άλλη άποψη για τον πολιτισμό, που ξεπερνά το εφήμερο και συνδέει δημιουργικά το παρελθόν με το μέλλον, τον τόπο με τους ανθρώπους του και την ιστορία με το παρόν μας.

Πάντα με το βλέμμα μας στραμμένο στις κοινωνικές παρεμβάσεις και τον ίδιο τον άνθρωπο, την παιδεία και τον αθλητισμό.

Και κυρίως δείχνοντας έμπρακτα τη διαρκή φροντίδα μας για τη νεολαία μας. Εγκαινιάζουμε μια νέα περίοδο στη σχέση της νέας γενιάς με τον Δήμο Πύργου. Όχι λοιπόν μόνο συμβολικά αλλά και ουσιαστικά ζήτησα από τους Διευθυντές των σχολείων μας να γνωστοποιήσουν την πρόσκληση για την σημερινή ορκωμοσία στους εκπροσώπους των μαθητών. Θέλουμε τους νέους μας κοινωνούς στη νέα προσπάθεια. Προσβλέπουμε σε αυτούς και προσδοκούμε τη συμμετοχή τους.

Τίποτα, όμως, από όλα αυτά δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς τη δική σας ενεργό στήριξη.

Έχουμε ανάγκη από όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Δήμου μας και θα αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες κάθε πολίτη που μπορεί να συνεισφέρει.  

Οι εκλογές τελείωσαν. Στη σκέψη μου δεν υπάρχουν αυτοί που μας ψήφισαν και αυτοί που δεν μας ψήφισαν. Χρέος μου είναι να υπηρετήσω με ανιδιοτέλεια όλους τους δημότες.

Εξάλλου, η επιστροφή στην αξιοπρέπεια δεν ήταν ένα απλό προεκλογικό σύνθημα. Είναι απαράβατος όρος για την ανάταξη του Δήμου μας.

Όσοι επιχειρήσουν να κρατήσουν την πόλη χωρισμένη σε αντίπαλες όχθες, θα απομονωθούν από την ίδια την κοινωνία. Η νέα δημοτική αρχή και εγώ προσωπικά θα αγωνιστούμε για να κρατήσουμε ενωμένες τις όχθες και να χτίσουμε γέφυρες συνεργασίας και σύγκλισης. 

Δείχνοντας σεβασμό και αντιμετωπίζοντας με ήθος την άλλη άποψη και την καλόπιστη κριτική. Η τοπική αυτοδιοίκηση είναι ο τόπος που μπορεί η Δημοκρατία να λειτουργήσει. Γιατί δεν ξέρουμε τα πάντα και ούτε θα έχουμε εμείς πάντα δίκιο. Αλλά στο τέλος θα πρυτανεύει η ισχυρή μας δέσμευση σε κοινές αξίες και η βαθιά πίστη μας στην πρόοδο.   

Σε αυτή μας την προσπάθεια, βασικός πυλώνας είναι και το προσωπικό του Δήμου Πύργου, που θα το αντιμετωπίσω ως συνεργάτες και αρωγούς στο έργο μας, συμβάλλοντας και αυτοί με το δικό τους αποτύπωμα στην αλλαγή που επιδιώκουμε. Θα τους ζητήσω να είναι πάντοτε δίπλα στον δημότη και να θέσουν τη γνώση και την εμπειρία τους στην υπηρεσία του. 

Από τους συνεργάτες μου στη δημοτική μας ομάδα έχω επανειλημμένα ξεκαθαρίσει πως ζητώ σκληρή και μεθοδική προσπάθεια, με σεμνότητα, ευπρέπεια και ανιδιοτέλεια.

Φαινόμενα αλαζονείας δεν θα έχουν θέση στη νέα δημοτική αρχή.

Είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε.

Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μια νέα αρχή για την πόλη και τις κοινότητές μας.

Θα είμαστε δίπλα σε όλους, θα είμαι δίπλα σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, έχοντας ανοιχτές τις πόρτες του Δημαρχείου και κυρίως έχοντας ανοιχτά τα μάτια και τα αυτιά μας, ώστε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις και να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών σας. 

Δεσμευόμαστε να συγκρουστούμε με την καθήλωση και να υπηρετήσουμε το συλλογικό συμφέρον.

Για να δώσουμε ψυχή, υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια στον Δήμο μας.

Να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο αυτό που εξ ορισμού είναι ο ΠΥΡΓΟΣ μας.  

ΜΠΟΡΟΥΜΕ να αλλάξουμε τη σελίδα του Δήμου Πύργου.

Σας ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σας!

Καλή αρχή σε όλες και όλους μας!

Καλά Χριστούγεννα!

Παρουσίες

Αρκετές ήταν οι παρουσίες προσώπων που τίμησαν την ορκωμοσία του νέου δημοτικού συμβουλίου Πύργου στο πάρκο Ξυστρή. Ξεχώρισαν οι παρουσίες του πρώην υφυπουργού Γιάννη Ζαφειρόπουλου, του διευθύνοντα συμβούλου των Aldemar Resorts Αλέξανδρου Αγγελόπουλου, των βουλευτών της Ηλείας, Δημήτρη Αβραμόπουλου, Μιχάλη Κατρίνη και Διονύση Καλαματιανού ενώ μήνυμα απέστειλε και η βουλευτής της Ηλείας Δρ. Διονυσία – Θεοδώρα Αυγερινοπούλου.

Επίσης στην τελετή ορκωμοσίας παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης της ΠΕ Ηλείας Βασίλης Γιαννόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής και ο τέως δήμαρχος Πύργου Μάκης Παρασκευόπουλος. Τις ευχές τους για καλή θητεία στο νέο δήμαρχο απηύθυναν ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας, Κώστας Νικολούτσος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πύργου Χρήστος Γιαννικούλης, ο πρόεδρος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Πύργου Αλέκος Γαλανόπουλος, ο εκπρόσωπος της Ελληνικής Λύσης Τάκης Τσιλιμιγκρας, οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και των Στρατιωτικών Αρχών του τόπου καθώς επίσης και νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι σωματείων, συλλόγων και τοπικών φορέων.

Στην δεύτερη κατά σειρά τελετή ορκωμοσίας δημοτικής αρχής του Νομού Ηλείας, παραβρέθηκαν όλοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι των δήμων μεταξύ των οποίων του δήμου Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, του δήμου Πηνειού Αλέξης Καστρινός, του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης Γιάννης Λέντζας, του δήμου Ανδρίτσαινας Κρεστένων, Σάκης Μπαλιουκος, του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας Άρης Παναγιωτόπουλος και του δήμου Ζαχάρως Κώστας Μητρόπουλος.
Αυτή ήταν μία εικόνα που αποτύπωσε δεύτερη φορά την διάθεση σύγκλισης την οποία επικαλέστηκε και ο νέος δήμαρχος Πύργου Στάθης Καννής κατά την ομιλία του.

Παρόντες στην ορκωμοσία ήταν επίσης και οι επικεφαλής των παρατάξεων που συμμετείχαν στις περασμένες εκλογές Τάκης Αντωνακόπουλος (νυν δήμαρχος Πύργου), Διονύσης Μπέλτσος, Χρήστος Αθανάσουλας καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι αυτών.

Η βραδιά έκλεισε με τις υπογραφές όλων των αιρετών του δήμου Πύργου οι οποίοι ξεκινούν τη θητεία τους από την 1η Ιανουαρίου 2024.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos