Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στην 51η Γενική Συνέλευση της CPMR στη Γαλλία η Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

20231123 ΔΤ Ζαϊμης CPMR ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ (1)

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στην 51η Γενική Συνέλευση της CPMR στη Γαλλία και φιλοξενία του Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Πάτρα την άνοιξη του 2024
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετείχε στην 51η Γενική Συνέλευση της CPMR (Συνδιάσκεψη Παράκτιων Περιφερειών) η οποία πραγματοποιήθηκε στις 15-17 Νοεμβρίου 2023 στο Σαιν Μαλό (Γαλλία) όπου εορτάστηκαν επίσης τα 50στά γενέθλια του οργανισμού. Η Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών αποτελείται από 150 Περιφέρειες από 24 ευρωπαϊκές και μεσογειακές χώρες.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης συζητήθηκαν θέματα σχετικά με την ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών, την οικονομική και κοινωνική τους συνοχή, την αρχή της αλληλεγγύης, την εφαρμογή της Ευρωπαϊκής «Γαλάζιας Συμφωνίας», την κλιματική αλλαγή και την Ευρωπαϊκή «Πράσινη Συμφωνία» σχετικά με την ενέργεια και τις μεταφορές, την αλιεία, καθώς και διοικητικά και οικονομικά θέματα κ.ά. Επίσης, εγκρίθηκε ομόφωνα η Προκήρυξη της CPMR «Χτίζοντας μαζί μια πιο βιώσιμη και ισορροπημένη Ευρώπη: οι Περιφέρειες έχουν σημασία! Μια πρόταση της CPMR για μια νέα γενιά πολιτικών της Ε.Ε.», η οποία δίνει έμφαση στο ρόλο, στις δυνατότητες, στις προτεραιότητες και στις ανάγκες των Περιφερειών. Παρουσιάστηκαν επιπλέον και εγκρίθηκαν νέες Περιφέρειες-μέλη: Κεμπέκ (Καναδάς), Λαπωνία (Φιλανδία), Ω-ντε-Φρανς (Γαλλία) και Βέστερνόρλαντ (Σουηδία).
Νέος πρόεδρος της CRPM για το επόμενο έτος ορίστηκε ο Περιφερειάρχης Βρετάνης LoϊgChesnais – Girand. Η Περιφέρεια Κρήτης θα διατηρήσει την αντιπροεδρία για τα θέματα των Μεταφορών και της Προσβασιμότητας των Ευρωπαϊκών Περιφερειών. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης της CPMR πραγματοποιήθηκε Σύσκεψη της Διαμεσογειακής Επιτροπής, καθώς και της Επιτροπής Βαλκανίων και Ευξείνου Πόντου, μέλος των οποίων είναι και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Αντιπρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής και Αν. Πρόεδρος της Επιτροπής Βαλκανίων & Ευξείνου Πόντου, Φωκίων Ζαΐμης, δήλωσε: «Εργαζόμαστε εντατικά με τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής για την προώθηση της πρωτοβουλίας της Μακροπεριφέρειας της Μεσογείου, αλλά και για άλλα σημαντικά θέματα σχετικά με διαπεριφερειακές και διακρατικές σχέσεις».
Στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συμμετείχε η συνεργάτιδα του Αντιπεριφερειάρχη, Αγγελική Κωστοπούλου.
Τέλος, κατά τη λήξη της Γενικής Συνέλευσης ανακοινώθηκε η φιλοξενία του επόμενου Πολιτικού Γραφείου της CPMR στην Πάτρα την άνοιξη του 2024, κατόπιν πρότασης του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνα Ζαΐμη.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds