Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στην Καλαμάτα το Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων

dikigoroi evropaioi 1024x683

Καλαμάτα: Από σήμερα το Συνέδριο της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το 40o Συνέδριο και η Γενική Συνέλευση του Σωματείου Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων – European Lawyers’ Association (ELA) ξεκινάει τις εργασίες του από σήμερα, Παρασκευή 10 Μαΐου και ώρα 9:00, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, με τη συμμετοχή άνω των 100 συνέδρων από πολλές χώρες της Ευρώπης.

Το συνέδριο είναι και επετειακό, αφού συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση της Ένωσης.

Συγκεκριμένα, σήμερα η Μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα υποδεχτεί ευρωπαίους δικηγόρους από Αγγλία, Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Εσθονία, Τσεχία, Πολωνία και Σκωτία.

Οι εργασίες του ετήσιου συνεδρίου της Ένωσης Ευρωπαίων Δικηγόρων θα διαρκέσουν έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2024.

Για το Συνέδριο παραχώρησαν σήμερα συνέντευξη τύπου στο Δημαρχείο Καλαμάτας εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου οι δικηγόροι: Βασιλική Σκορδάκη, η Δρ Ελένη Σκορδάκη και ο Νίκος Παπαγιαννόπουλος, ενώ εκ μέρους του Δήμου Καλαμάτας η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού Μαρία Αγγελή.

Στη σπουδαιότητα της επιλογής της Καλαμάτας στάθηκε η πρόεδρος του Αναπτυξιακού Οργανισμού του Δήμου, Μαρία Αγγελή, επισημαίνοντας ότι πλέον έχει σταδιακά αυξανόμενη απήχηση στη συνείδηση των Ευρωπαίων ως πόλη, όχι μόνο για διακοπές, αλλά και για συνεδριακό τουρισμό. “Ταυτόχρονα, αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για προβολή και διαφήμιση της πόλης μας και γι’ αυτό ως Δήμος στηρίζουμε κάθε τέτοια προσπάθεια και παρέχουμε κάθε δυνατότητα για την επιτυχή διεξαγωγή του συνεδρίου. Μέριμνα έξαλλου του Δήμου Καλαμάτας είναι να δημιουργεί τις συνθήκες ώστε η πόλη μας γίνεται πιο δυνατή, πιο ανταγωνιστική και να διεκδικεί ισάξια με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις τέτοιες διοργανώσεις”, επισήμανε μεταξύ άλλων η Μαρία Αγγελή, συμπληρώνοντας πόσο σημαντική είναι η “ψήφος” εμπιστοσύνης στην Καλαμάτα, “που επικράτησε πόλεων όπως είναι το Εδιμβούργο και οι Βρυξέλλες. Αυτό γίνεται ακόμα πιο σημαντικό αν λάβουμε υπόψη το ότι συνήθως επιλέγονται οι πρωτεύουσες των χωρών και όχι πόλεις, πόσω μάλλον όταν πρόκειται και για το επετειακό συνέδριο”.

Όπως επισήμανε η Βασιλική Σκορδάκη, οι πρώτοι ευρωπαίοι δικηγόροι που κατέφθασαν στην Καλαμάτα δηλώνουν ήδη ενθουσιασμένοι από την πόλη, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται τη χώρα μας για πρώτη φορά. Όπως εξήγησε, η επιλογή της Καλαμάτας ως τόπος για τη διεξαγωγή του επετειακού τους συνεδρίου έγινε πριν δύο χρόνια, το 2022, με κριτήρια ,όχι μόνο τις ομορφιές της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, αλλά και την ανταπόκριση του Δήμου, που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την προσπάθεια, και στάθηκε ένθερμος υποστηρικτής στην ανάπτυξη των εργασιών τού Συνεδρίου, που αγγίζουν εθνικά, τοπικά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος θέματα. Άλλωστε, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, και ο χώρος διεξαγωγής των εργασιών είναι το Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο.

Τις ευχαριστίες του στον Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια και ιδιώτες χορηγούς, επαγγελματίες και Μεσσηνιακές επιχειρήσεις απηύθυνε ο δικηγόρος, Νίκος Παπαγιανόπουλος, υπογραμμίζοντας τη συνεισφορά τους.

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή και όσα δήλωσε η Δρ. Ελένη Σκορδάκη, επιστημονικά τις εργασίες τού Συνεδρίου θα απασχολήσουν διεθνή, εθνικά (Ελληνικά) κα τοπικά (Μεσσηνιακά) θέματα τα οποία θα αναλυθούν από ευρωπαίους δικηγόρους όπως:

– “Απο-αποικιοποίησης” (decolonization) παγκοσμίων Μουσειακών θησαυρών, επανένωσής τους (βλ. Μάρμαρα του Παρθενώνα). Μάλιστα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να διεξαγωγή στην Καλαμάτα “Εικονικής Δίκης στο Old Bailley” (το ποινικό δικαστήριο του Λονδίνου) όπου και θα “δικαστεί” ο Λόρδος Έλγιν, ώστε να κριθεί αν είναι ένοχος για την κλοπή των μαρμάρων του Παρθενώνα.

– Γεωπολιτικής στην Ανατ. Μεσόγειο (βλ. Τουρκο-Λιβυκό Μνημόνιο) και

– Θέματα Natura 2000 στη Μεσσηνία.     

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds