Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Στον Άγιο Ιωάννη θα μεταφερθεί το ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ

agiosioannissxoleio

Λύση από τον Δήμο Πύργου στη στέγαση του ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ στο ΔΔ Αγίου Ιωάννη Πύργου

instagram

Στον Άγιο Ιωάννη στον χώρο που μέχρι πρότινος στεγαζόταν το Ενιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο (ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ) αλλά και στον χώρο του κοινοτικού γραφείου, θα μεταφερθεί το ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ, προκειμένου να δοθεί άμεση λύση στο πρόβλημα της στέγασης εκπαιδευτικών και μαθητών. Το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπαιδευτικών κκ. Μιχαλόπουλου και Παρασκευόπουλου με τον αντιδήμαρχο Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης Δήμου Πύργου Γιάννη Πλεμμένο, όπου συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα το οποίο υπάρχει αλλά και ο κίνδυνος να βρεθεί εκτός Ηλείας το ΙΕΚ ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ. Ο χώρος ο οποίος μπορεί να καλύψει άμεσα τις ανάγκες εγκατάστασης των τμημάτων είναι ο χώρος που στεγαζόταν μέχρι και πριν από μερικές εβδομάδες το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ, ενώ με την σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλου θα παραχωρηθεί και ο χώρος του Γραφείου της Κοινότητας του Αγ. Ιωάννη για να καλυφθούν στο πλαίσιο του εφικτού οι ανάγκες στέγασης του ΙΕΚ ΕΠΑΣ ΔΥΠΑ. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίλυση του προβλήματος που έχει δημιουργηθεί ο αντιδήμαρχος Παιδείας Γιάννης Πλεμμένος είχε το πρωί συνάντηση και με τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή.

Αναφερόμενος στην απόφαση που λήφθηκε για την μεταφορά του  ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ ο Γ. Πλεμμένος τόνισε: «Κληθήκαμε να δώσουμε άμεση λύση σε ένα πρόβλημα το οποίο έχει να κάνει με την στέγαση του ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ. Το κτίριο το οποίο άμεσα μπορεί να διατεθεί είναι εκείνο που μέχρι πρόσφατα στέγαζε το ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.-Λ. Η μεταφορά δεν μπορεί να γίνει άμεσα καθώς θα πρέπει να εκδοθούν σχετικές αποφάσεις και άδειες πριν πραγματοποιηθεί η διαδικασία της μετεγκατάστασης. Είχαμε ένα γόνιμο διάλογο με τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι μας εξέφρασαν την αγωνία τους και με τον δήμαρχο Πύργου Τάκη Αντωνακόπουλο αποφασίσαμε για να καλυφθούν οι ανάγκες στέγασης να παραχωρηθεί και ο χώρος του παλαιού γραφείου της Κοινότητας. Το ζήτημα της μεταφοράς και στέγασης του ΙΕΚ –ΕΠΑΣ της ΔΥΠΑ απασχόλησε και την συνάντηση μας με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Πύργου Στάθη Καννή και νομίζω ότι μας βρίσκει σύμφωνους όλους η άμεση αυτή λύση. Εξάλλου είμαστε εδώ προκειμένου να δίνουμε λύσεις στα μικρά και μεγάλα προβλήματα της πόλης μας, έως και την λήξη της θητείας μας».

www.protinews.com.gr

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds