Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΑΡΔΑΣ ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ

IMG 20240419 103114

Συμμετοχή στο 13ο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

instagram

        Στις 19/4/24 το σχολείο μας συμμετείχε στο 13 Μαθηματικό Φεστιβάλ Ψηφιακής  Δημιουργίας  .    Το φεστιβάλ αυτό αποτελεί μια εκδήλωση  όπου δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να παρουσιάσουν ψηφιακά έργα που δημιούργησαν  στο σχολείο τους, με αντικείμενο την Πληροφορική και την ψηφιακή τεχνολογία.

     Για την διεξαγωγή του  φεστιβάλ δημιουργήθηκαν  11 κόμβοι συμμέτοχης σε Βόλος, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Κέρκυρα, Λάρισα , Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργος, Σύρος, Χανιά, Χίος για τα σχολεία όλης της Ελλάδας και της Ομογένειας.

    Το σχολείο μας συμμετείχε με μία ρομποτική κατασκευή  που είχε τίτλο  ‘’Συλλογή Βιομηχανικών Απορριμμάτων με το Edison. Ο σκοπός της κατασκευής αυτής ήταν η συλλογή των απορριμμάτων από διάφορα εργοστάσια και η απόθεσή τους σε χώρο ανακύκλωσης.

          Οι μαθητές του τμήματος Ε1 με τη δασκάλα τους κ. Μουρκιώτη Χριστίνα κατασκεύασαν την  μακέτα του έργου με ανακυκλώσιμα υλικά που έφεραν οι μαθητές από το σπίτι τους.  Ο προγραμματισμός του Edison και η διαμόρφωση του έγινε στο μάθημα Τ.Π.Ε με τον καθηγητή της πληροφορικής κ. Σταύρο Κολλιόπουλο.                     Σημαντική ήταν η βοήθεια όλων των εκπαιδευτικών της σχολικής μονάδας που αναδιαμόρφωσαν το πρόγραμμα τους κατάλληλα ώστε να υλοποιηθεί  αυτή η δράση, καθώς και της διεύθυνσης του σχολείου (κ. Ελένης Γκαραγκούνης) που ανέλαβε τον συγχρονισμό της όλης δράσης.

       Το σχολείο μας εκφράζει τις ευχαριστίες του προς τους οργανωτές του φεστιβάλ για τη διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης και την ευκαιρία που δόθηκε στους μαθητές να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να εμπνεύσουν τους άλλους με τη δημιουργία τους.

        Ευχαριστούμε θερμά και τον γονέα του μαθητή Θάνου Καρβουνιάρη, κ. Παναγιώτη Καρβουνιάρη για τη βοήθειά του στην όλη διαδικασία. Το έργο μας έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του σχολείου μας όπου εκεί μπορείτε να βρείτε video και φωτογραφικό υλικό.   Σύνδεσμος (https://blogs.sch.gr/dimvard/)       

Ευχαριστούμε για τη στήριξή σας.

Με εκτίμηση, Δημοτικό Σχολείο Βάρδας                

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds