Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με την Ελληνική Ομογένεια της Ουγγαρίας

hlida ougaria

Επίσκεψη και στην αδελφοποιημένη κοινότητα Μπελογιάννη

Με την Ελληνική ομογένεια της Ουγγαρίας, τον Έλληνα ομογενή βουλευτή του Ουγγρικού κοινοβουλίου κ. Λαοκράτη Κοράνη και τον Ομογενή Δήμαρχο της Κοινότητα Νίκος Μπελογιάννης Ουγγαρίας κ. Κώστα Παπαλέξη, συναντήθηκε στην Ουγγαρία κατά τη διάρκεια ιδιωτικού της ταξιδιού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας κα Θεώνη Γεωργοπούλου.

Ειδικότερα, κατά τις συναντήσεις και τις επισκέψεις της σε Βουδαπέστη και κοινότητα Μπελογιάννη, η κα Γεωργοπούλου είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά μέλη της ομογένειας και να αναθερμάνει το ενδιαφέρον ανάμεσα στο Δήμο Ήλιδας και την αδελφοποιημένη εδώ και 7 χρόνια περιοχή της Ευρώπης, κάτι που αποτελεί και βασικό στόχο του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Στη Βουδαπέστη, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Έλληνα βουλευτή κ. Λαοκράτη Κοράνη, επιβεβαιώνοντας πλήρως της κοινή πρόθεση της Δημοτικής Αρχής Ήλιδας και της Ουγγρικής Ομογένειας, να προχωρήσουν σε νέες δράσεις και πολιτιστικές ανταλλαγές μέσα στο επόμενο διάστημα.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η επίσκεψή της στην Κοινότητα Μπελογιάννη, όπου εκτός από την συνάντηση με τον Δήμαρχο του χωριού κ. Κώστα Παπαλέξη, είχε την ευκαιρία να δει από κοντά τα παιδιά του σχολείου, να ενημερωθεί για την καθημερινότητα των κατοίκων του και να επισκεφτεί την πλατεία Αμαλιάδας, αφήνοντας λίγα λουλούδια στο μνημεία για το Νίκο Μπελογιάννη που βρίσκεται στο σημείο.

Οι συναντήσεις της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου αποτελούν την απαρχή μιας νέας σχέσης που δομείται ανάμεσα στις δύο πλευρές, μετά την άρτια συνεργασία τους από την αδελφοποίηση του 2017 μέχρι και το 2019.

hlida ougaria

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

studiotselepiphotoidtautototes

Το φωτογραφείο είναι έτοιμο να σας εξυπηρετήσει σύμφωνα με τις νέες προδιαγραφές όσον αφορά την έκδοση της νέας ταυτότητας

This will close in 20 seconds