Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mpevoudas 6x10 pasxa 2023(2)
devve 3x10 pasxa 2023 copy
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνάντηση Δήμαρχου Ήλιδας με Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης

432219143 791006886390843 8036432711041946325 n

Συνάντηση Δήμαρχου Ήλιδας με Μητροπολίτη Ηλείας & Ωλένης, στο πλαίσιο της ημερίδας της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για τα Πειραματικά Σχολεία

Το γραφείο του Δημάρχου Ήλίδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου επισκέφθηκε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ηλείας & Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, στο πλαίσιο της ημερίδας για τα Πειραματικά Σχολεία και τη χρησιμότητά τους, που διοργάνωσε στο Συνεδριακή Κέντρο της Αμαλιάδας η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με αφορμή τη μετατροπή του 4ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης σε Πειραματικό από το διδακτικό έτος 2024 – 2025.

Στην συνάντηση του Δημάρχου με τον Σεβασμιότατο Ηλείας, συμμετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ανδρέας Καρατζάς, η εκπαιδευτικός και τακτικό μέλος της διοικούσας επιτροπής Πρότυπων και Πειραματικών Σχολείων κα Σοφία Λαμπροπούλου και ο διευθυντής του 4ου Δημοτικού Σχολείου Αμαλιάδας κ. Δημήτρης Μπαντούνας.

Κατά τη διάρκεια ημερίδας τονίστηκε η σημαντική αναβάθμιση που γνωρίζουν οι σχολικές μονάδες, οι οποίες μετατρέπονται σε πειραματικά ή σε πρότυπα σχολεία, αλλά και η σημασία τους.

Μάλιστα, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, μίλησαν και για την ανάγκη ο θεσμός των πειραματικών και των προτύπων να μεγαλώσει ακόμα περισσότερο σε επίπεδο Ηλείας, αναβαθμίζοντας το εκπαιδευτικό σύστημα του Νομού, αλλά και τις δεξιότητες των ίδιων των μαθητών που θα συμμετέχουν σε αυτά.

Ήδη, το τελευταίο διάστημα, συνολικά πέντε σχολεία της Ηλείας έχουν μετατραπεί σε πειραματικά και πρότυπα.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo 1tselepistudio photo

This will close in 20 seconds