Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Συνάντηση του Νεκτάριου Φαρμάκη με την Πρέσβη της Γαλλίας

20240201 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΓΑΛΛΙΑΣ (1)

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, υποδέχθηκε σήμερα, Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, στο γραφείο του, την Πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα, Λορένς Αϊέρ, με την οποία συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Κατά τη συζήτηση μεταξύ άλλων συμφώνησαν για πολιτιστικές ανταλλαγές, αλλά και για την προώθηση κοινών δράσεων που αφορούν την τουριστική προβολή. Ιδιαίτερη αναφορά ωστόσο έγινε στη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων «Παρίσι 2024», με έμφαση στην τελετή της αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην ιερή γη της Αρχαίας Ολυμπίας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης παρουσίασε το επενδυτικό προφίλ της Δυτικής Ελλάδας και ενημέρωσε την Πρέσβη για τη νέα ισχυρή τοπική ταυτότητα «Olympia Land», που έχει υιοθετήσει η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με την οποία επανασυστήνεται σε όλον τον κόσμο, με σκοπό να αναδείξει τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, να ενισχυθεί η εξωστρέφεια και να έρθει η Δυτική Ελλάδα πιο κοντά  στη σύγχρονη τουριστική βιομηχανία.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης, ενώ η Πρέσβης συνοδευόταν από την  διευθύντρια του Γαλλικού Ινστιτούτου Πατρών, Γεωργία Πετροπούλου, την Επίτιμη πρόξενο της Γαλλίας Xριστίνα Δευτεραίου, τον σύμβουλο συνεργασίας και  Γενικό διευθυντή των Γαλλικών Iνστιτούτων στην Ελλάδα Nicolas Eybalin, τον ακόλουθο Πανεπιστημιακής και Επιστημονικής συνεργασίας Philippe Grieu, και τον υπεύθυνο τύπου και διερμηνέα της πρεσβείας Romanos Terzis.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων.

20240201 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΡΕΣΒΗ ΓΑΛΛΙΑΣ 3

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

This will close in 20 seconds