Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΟΡΟΒΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΑΙ ΠΑΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

404603557 786737176429123 6814249598957755528 n

Σύσφιξη σχέσεων μεταξύ Εκκλησίας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το iliakanea.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!
  • Οι Προσκυνηματικοί χώροι της Δυτικής Ελλάδας και η ανάδειξη του θρησκευτικού τουρισμού μεταξύ των θεμάτων που συζήτησε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού με τον Ιερώνυμο

Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο πραγματοποίησε τις προηγούμενες ημέρες ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης με τον Μακαριώτατο να τον συγχαίρει και να του δίνει την ευχή του τόσο για την επανεκλογή του, όσο και ενόψει της νέας θητείας της Περιφερειακής Αρχής του Νεκτάριου Φαρμάκη.

Παράλληλα, κατά την διάρκεια της συνάντησης, έγινε εκτενής αναφορά στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει η Περιφέρεια για την αξιοποίηση και την αποκατάσταση των Προσκυνηματικών χώρων και των Ιερών Ναών σε ολόκληρη την Δυτική Ελλάδα ενώ συζητηθήκαν και τρόποι αξιοποίησης των εκτάσεων που έχει στην ιδιοκτησία της η Εκκλησία στην περιοχή αλλά και η ανάπτυξη του θρησκευτικού  τουρισμού, στον οποίο δίνει μεγάλη βαρύτητα ο κ. Κοροβέσης.

Παράλληλα, ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού, Νίκος Κοροβέσης υπερτόνισε την ανάγκη σύσφιξης σχέσεων της Εκκλησίας με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, αφού ως ζωντανά κύτταρα της κοινωνίας, και οι δυο, μπορούν σε συνεργασία να δώσουν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Τέλος, οΑρχιεπίσκοπος  επανέλαβε την επιθυμία του να επισκεφθεί εκ νέου τον Κακόβατο και την ευρύτερη περιοχή αλλά και το κατάστημα του Νίκου Κοροβέση και να απολαύσει την ομορφιά της θάλασσας και του τοπίου.

«Είχαμε μια εγκάρδια και εποικοδομητική συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο.»

Κατά την διάρκεια της συζήτησης μας, ενημέρωσα τον Μακαριώτατο για τις ενέργειες της περιφερειακής μας αρχής για αξιοποίηση και ανάδειξη των Προκυνηματικών χώρων της Ηλείας και γενικότερα της Δυτικής Ελλάδας και συζητήσαμε τρόπους ανάπτυξης του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή.

Ακόμα, τόνισα, ότι η πρόσκληση στον ίδιο είναι πάντα ανοιχτή και θα τον περιμένω με χαρά στον Κακόβατο, με τον Αρχιεπίσκοπο να δεσμεύεται πως όταν οι αυξημένες του υποχρεώσεις, του το επιτρέψουν, θα επισκεφθεί την περιοχή την οποία αγαπά και θαυμάζει», σημείωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και Τουρισμού.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

stamoulis anakainisi

This will close in 20 seconds