Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

 Συνέδριο της Ένωσης Περιφερειών – 2.200 προσλήψεις στους ΟΤΑ -Διμηνιαία συνεδρίαση Περιφερειακού & Δημοτικού Συμβουλίου ανακοίνωση η Ν.Κεραμέως

kerameos enpe

Κεραμέως: 2.200 προσλήψεις στους ΟΤΑ -Διμηνιαία συνεδρίαση Περιφερειακού & Δημοτικού Συμβουλίου

Στο νέο θεσμικό πλαίσιο για τους ΟΤΑ αναφέρθηκε από το βήμα του Συνεδρίου της Ένωσης Περιφερειών που πραγματοποιείται στα Ιωάννινα, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως. Όπως τόνισε μεταξύ των πιο σημαντικών παρεμβάσεων που θεσμοθετούνται είναι η λογοδοσία και ο απολογισμός των αυτοδιοικητικών αρχών.

Επισήμανε, απαντώντας και στα αιτήματα της ΕΝΠΕ που έθεσε ο πρόεδρός της κ. Τζιτζικώστας για προσλήψεις, πως το Υπουργείο εργάζεται για πιο γρήγορες προσλήψεις, σημειώνοντας πως εγκρίθηκαν για το 2024, περίπου 2.200 προσλήψεις στην αυτοδιοίκηση. Κάλεσε δε τους περιφερειάρχες να συνεργαστούν στο θέμα της στοχοθεσίας που συνδέεται και με την αξιολόγηση που προωθεί το υπουργείο στο δημόσιο.

Η Νίκη Κεραμέως παράλληλα αναφέρθηκε στο τελευταίο νομοθέτημα και στις αλλαγές που εισάγει όπως την κατάργηση των Νομικών Προσώπων των Δήμων την οποία υπερασπίστηκε για μία ακόμη φορά θεωρώντας ότι θα δημιουργηθεί ένα πιο λειτουργικό σύστημα αλλά και τους δείκτες απόδοσης των ΟΤΑ ώστε οι καλύτεροι να επιβραβεύονται.

«Θα κάνουμε κάθε προσπάθεια για να έχουμε την καλύτερη συνεργασία με τις περιφέρειες με στόχο να γίνουν πιο ισχυρές και πιο αποτελεσματικές» ανέφερε η Νίκη Κεραμέως για να καταλήξει πως «είμαστε εδώ για να σας ακούσουμε και να αντιμετωπίσουμε προβλήματα».

Η κ. Κεραμέως επίσης πρόταξε τη θεσμοθέτηση της διμηνιαίας συνεδρίασης του Περιφερειακού και του Δημοτικού Συμβουλίου όπου εν είδει κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα τίθενται όλα τα θέματα που σήμερα συζητιούνται στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση των συλλογικών οργάνων.

Τέλος, έκανε ειδική αναφορά στο σχεδιασμό νομοθέτησης δεικτών ποιότητας για Δήμους και Περιφέρειες που θα επιτρέπουν την αξιολόγηση των ΟΤΑ αλλά και τη δημόσια λογοδοσία τους, αφού οι πολίτες θα μπορούν να γνωρίζουν πράγματα για τη λειτουργία Δήμων και Περιφερειών.

aftodioikisi

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

thermo knauf

This will close in 20 seconds