Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Σύνοδος Koρυφής της Ε.Ε.: Το Μεσανατολικό στο επίκεντρο σήμερα

synodos koryfis ee

Συνεχίζεται και σήμερα Παρασκευή 15/12 η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. στις Βρυξέλλες, έχοντας στο επίκεντρό της τις τελευταίες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, αλλά και την αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

Eνταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία αποφάσισε να ξεκινήσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του ο Σαρλ Μισέλ. Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, η Ουγγαρία εμπόδισε τη σύναψη οριστικής συμφωνίας στη Σύνοδο Κορυφής προκειμένου να διατεθούν 50 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία από τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό και οι «27» αποφάσισαν η διαπραγμάτευση για το ζήτημα να συνεχιστεί τον Ιανουάριο.

Αναλυτικά η δήλωση του Σαρλ Μισέλ: «Θα πρέπει να είμαι πολύ ακριβής, ένας ηγέτης, αυτός της Σουηδίας, πρέπει να συμβουλευτεί το κοινοβούλιο της σύμφωνα με τη συνήθη διαδικασία για τη χώρα και ένας ηγέτης δεν μπόρεσε να συμφωνήσει με αυτό το negobox.
Όλες οι προτεραιότητες, η υποστήριξη για την Ουκρανία, η μετανάστευση, το Ταμείο Αλληλεγγύης, η άμυνα, είναι μέρος αυτού του negobox και σημαίνει ότι θα επανέλθουμε σε αυτό το ζήτημα στις αρχές του επόμενου έτους και θα προσπαθήσουμε να επιτύχουμε ομοφωνία για να μπορέσουμε να εφαρμόσουμε αυτό το σχέδιο».
Απόψε εστάλη ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στους Ευρωπαίους πολίτες, πολύ ισχυρό μήνυμα στους Ουκρανούς πολίτες, επειδή αποφασίσαμε να χορηγήσουμε το καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, να ξεκινήσουμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και με την Μολδαβία, να κάνουμε ένα πολύ σημαντικό ραβδί με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη».

Στις αρχές του 2024 θα επιστρέψουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο τραπέζι για να συζητήσουν εκ νέου την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίου, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου μετά την ολοκλήρωση της πρώτης μέρας των εργασιών της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Η πρώτη ημέρα ολοκληρώθηκε χωρίς συνέντευξη τύπου,με την αναθεώρηση του πολυετούς δημοσιονομικού πλαισίουνα αποτελεί «αγκάθι».

Οι ηγέτες δεν κατάφεραν να βρουν κοινό τόπο παρά τις πολύωρες συζητήσεις. Θετική όμως εξέλιξηαποτέλεσε η απόφαση για την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία.

Αυξημένους πόρους για μεταναστευτικό και φυσικές καταστροφές διεκδικεί η Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τόνισε παράλληλα ότι η Σύνοδος καλείται να πάρει κρίσιμες αποφάσεις στο ζήτημα της διεύρυνσης, διαμηνύοντας πως η Ελλάδα στηρίζει τις προσπάθειες της Ευρώπης, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στο να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

ert

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds