Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

mixalopoulos antallakitka
antonopoulos autokintita 6x10 cmyk
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Σύσκεψη υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Α. Φίλια για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος εν όψει Πάσχα

20240423 ΦΙΛΙΑΣ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ

Σύσκεψη συντονισμού των συναρμόδιων υπηρεσιών για τον έλεγχο της αγοράς κρέατος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 23 Απριλίου 2024 υπό την προεδρία του Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, Ανδρέα Φίλια. Συμμετείχαν ο Γενικός Δ/ντης Περιφερειακής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Σάββας Βλάχος, ο Δ/ντης Κτηνιατρικής Κώστας Μήλιος, ο Δ/ντης του ΕΦΕΤ Δυτικής Ελλάδας Δημήτρης Τσιμπούκης, η προϊσταμένη της Εποπτείας Πελοποννήσου και Δυτικής Στερεάς του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ Ιωάννα Τσιλιγιάννη και η προϊσταμένη του Τμήματος Κτηνιατρικής Δημόσιας Υγείας Βασιλική Αγά.

instagram

Στην σύσκεψη συζητήθηκαν ο συντονισμός των ελεγκτικών μηχανισμών στην Δυτική Ελλάδα σε εφαρμογή του σχεδίου δράσης που έχει εκπονήσει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τον έλεγχο της αγοράς εν όψει των εορτών του Πάσχα, με στόχο της προστασία της υγείας του καταναλωτή, αλλά και την πρόληψη αθέμιτων πρακτικών απάτης (ελληνοποιήσεις). Διαπιστώθηκε η έως τώρα αγαστή συνεργασία, αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα συντονισμού και δίαυλοι επικοινωνίας όλες τις ημέρες των εορτών, ώστε να υπάρξει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Οι ελεγκτικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιούν επιστάμενους ελέγχους σε όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας του κρέατος και στις τρεις Περιφερειακές Ενότητες Αιτωλοακαρνανίας, Αχαΐας και Ηλείας, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες υπηρεσίες, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης και πρόσθεσε:«Στόχος μας είναι, εκτός από την αδιαπραγμάτευτη προστασία της υγείας του καταναλωτή, να αποτρέψουμε και οποιαδήποτε σκέψη επιτήδειων για ελληνοποιήσεις κρέατος αυτή την περίοδο, προστατεύοντας έτσι και την κτηνοτροφία της περιοχής μας σε αυτή την δύσκολη οικονομική συγκυρία».

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

tselepistudio photo

This will close in 20 seconds