Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

Screenshot 2024 03 23 112319
locomotive cafe
KEAPYRGOU ΟΣΔΕ24

Τα προβλήματα των μεγάλων ταλαιπωρούν την Ευρώπη

gallia germania france germany

Για δεκαετίες ολόκληρες, ο περιβόητος γαλλο-γερμανικός άξονας στήριζε και διοικούσε την Ενωμένη Ευρώπη. Σήμερα, η κάθε μία από τις δύο λοκομοτίβες της Ευρωπαϊκής Οικονομίας αντιμετωπίζει τα δικά της προβλήματα.

Η Στατιστική Υπηρεσία της Γαλλίας (INSEE) ανακοίνωσε ότι το Έλλειμμα του Δημοσίου τομέα για το 2023 σκαρφάλωσε στο 5,5% του ΑΕΠ, ή 154 δισ. ευρώ, αντί για 4,9% που προέβλεπε ο Προϋπολογισμός. Ο Υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ υποσχέθηκε να μειώσει το έλλειμμα κάτω από 3% μέχρι το 2027, χωρίς να επιβάλλει νέους φόρους. Την ίδια στιγμή, η Γερμανία αποδεικνύεται ότι είναι μία από τις χώρες με τον μεγαλύτερο κίνδυνο εξάρτησης από την Κίνα. Περίπου 3% του γερμανικού ΑΕΠ εξαρτάται από την κινεζική ζήτηση.

Πέρα από μια κυκλική ύφεση στην Κίνα και τους γεωπολιτικούς κινδύνους, υπάρχει ακόμη ένας περισσότερο διαρθρωτικός κίνδυνος που προκύπτει από τη 2η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο: Η αυξανόμενη παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας έχει μετατρέψει την ασιατική χώρα σε καθαρό εξαγωγέα επιβατικών οχημάτων που τώρα ανταγωνίζεται τις εξαγωγές των Γερμανών κατασκευαστών αυτοκινήτων.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

like us on facebook logo iliakanea

This will close in 20 seconds