Νέα και ειδήσεις της Ηλείας, Ηλειακά Νέα, Πύργος, Αμαλιάδα, Ζαχάρω, Κρέστενα, Ολύμπια, Ανδραβίδα, Γαστούνη, Πάτρα, Ήλιδα, Ηλεία Live News Ειδήσεις Νέα από Δυτική Ελλάδα.

giannikopoulos
mixalopoulos antallaktika merced
keapyrgou

Tetris – Ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια παγκοσμίως και θρύλος στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών!

ΤΕΤΡΙΣΘΣΣΡ tetris

Το Tetris είναι ένα από τα πιο διάσημα παιχνίδια παζλ παγκοσμίως και αποτελεί έναν πραγματικό θρύλο στον χώρο των βιντεοπαιχνιδιών. Δημιουργήθηκε από τον Ρώσο προγραμματιστή Alexey Pajitnov το 1984, κατά τη διάρκεια της Σοβιετικής περιόδου. Ο Pajitnov εμπνεύστηκε για τη δημιουργία του Tetris από ένα παραδοσιακό παιχνίδι με το όνομα “Pentomino,” το οποίο χρησιμοποιούσε πεντομίνωα, συνολικά 12 διαφορετικά σχήματα πεντομίνων.

Αρχικά, το Tetris δημιουργήθηκε για τον υπολογιστή Electronika 60 στη Σοβιετική Ένωση. Το παιχνίδι γρήγορα έγινε δημοφιλές, και η πληροφορία για αυτό εξαπλώθηκε πέραν των συνόρων της Σοβιετικής Ένωσης. Το 1986, οι διανομείς εκτός Σοβιετικής Ένωσης απέκτησαν τα δικαιώματα για το Tetris, και από εκείνο το σημείο άρχισε η εξάπλωση του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά του Tetris είναι η απλότητά του. Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσετε τα πεντομίνα (γνωστά και ως τετραγωνάκια) που πέφτουν από το πάνω μέρος της οθόνης έτσι ώστε να σχηματίσετε ολόκληρες γραμμές. Όταν σχηματίζεται μια γραμμή, αυτή εξαφανίζεται, ενώ κερδίζετε πόντους. Καθώς περνάει ο χρόνος, τα πεντομίνα πέφτουν όλο και γρηγορότερα, κάτι που αυξάνει τη δυσκολία του παιχνιδιού.

Το Tetris έχει γνωρίσει αμέτρητες εκδόσεις και εκδόσεις για πολλές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων παιχνιδιών για κονσόλες, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές. Το Tetris έχει κατακτήσει τις καρδιές των παικτών λόγω της απλότητάς του, της εθιστικής φύσης του, και της διαχρονικής του εμβέλειας.

Ροή Ειδήσεων

interactive kataskeui istoselidon pyrgos

viber image 2024 02 23 12 35 38 848

This will close in 20 seconds